Τι νοσταλγούν οι γονείς από την προ παιδιών εποχή

Αδιαμφισβήτητα, όλοι οι γονείς λατρεύουν τα παιδιά τους, ωστόσο υπάρχουν φορές που θα ήθελαν πολύ είναι ένα μικρό διάλειμμα για να κάνουν κάτι από τα παρακάτω:

Χαλαρό πρωινό
Σας έχουν λείψει τα πρωινά με το ραδιόφωνο στο τέρμα, ζεστή κούπα καφέ στο χέρι, σερφάρισμα στο ίντερνετ ή ακόμη και να μείνετε στο κρεβάτι σας να χουζουρέψετε. Από δω και στο εξής τα πρωινά συνήθως τρέχετε να ετοιμάσετε το γάλα των παιδιών με το ένα χέρι και με το άλλο να υπογράψετε εκείνη τη σχολική εκδρομή.

Να μην σας διακόπτει κανείς
Παλιότερα, φίλοι γέμιζαν το σπίτι σας και γελούσαν με τα ανέκδοτα και τις ιστορίες που εξιστορούσατε. Τώρα κάθε φορά που πάτε να ανοίξετε μια συζήτηση παρεμβάλλεται μια μικρή φωνή που λέει «Θέλω τσίσα» ή θυμάται κάτι δικό του να σας πει, το οποίο δεν μπορεί να περιμένει.

Ένα τακτοποιημένο σπίτι
Κάποτε το σπίτι ήταν καθαρό χωρίς παιχνίδια να μπερδεύονται στα πόδια σας και ψίχουλα από μπισκότα να κολλάνε στις παντόφλες σας. Τώρα σφουγγαρίζετε περισσότερες από μία φορά την ημέρα, αφού όλο και κάποιος θα χύσει κάτι στο πάτωμα, ενώ παιχνίδια υπάρχουν παντού.

Πολυτελείς διακοπές
Ξέρετε από εκείνες τις διακοπές στα κοσμοπολίτικα νησιά, όπου τη βγάζατε όλη μέρα με το μπικίνι σας, ένα κοκτέιλ στο χέρι και ηλιοθεραπεία. Σήμερα επιλέγετε προορισμούς φιλικούς για οικογένειες ή θεωρείτε διακοπές τις λίγες μέρες στο εξοχικό.

Κυριακάτικη σιέστα
Εκείνες τις Κυριακές μετά από ξενύχτι που δεν κάνατε τίποτα άλλο πέρα από το να κοιμάστε και να περιφέρεστε από το κρεβάτι στον καναπέ και το αντίστροφο και το βραδινό πρόγραμμα περιλάμβανε ταινία μέχρι πάλι να σας πάρει ο ύπνος, πίτσα και burger.

Μουσική
Κάτι άλλο εκτός από ζουζούνια και xana zoo! Μέχρι και η ιδέα να ξυπνάτε με Rolling Stones πλέον σας ιντριγκάρει αρκεί να είναι κάτι άλλο εκτός από παιδικά τραγούδια.

Συνομιλίες μεταξύ ενηλίκων
Πολιτική, πολιτισμός, σάτιρα, κουτσομπολιό – όλα χάθηκαν. Αντ ‘αυτού, κάθε φορά που πάτε να ανοίξετε μια κουβέντα με τον/την σύζυγό σας και αντιλαμβάνεστε την ησυχία, αναρωτιέστε «Μα καλά γιατί τόση ησυχία; Τι σκαρώνουν πάλι τα παιδιά;»

Η ταυτότητά σας
Δεν ξέρουμε το βαφτιστικό σας αλλά εδώ που τα λέμε μάλλον κι εσείς το έχετε ξεχάσει αφού πλέον είστε η μαμά της Κατερίνας ή ο μπαμπάς του Κωστάκη.

Τα άσπρα ρούχα
Ακριβώς όπως ένα κόκκινο πανί προσελκύει τον ταύρο, έτσι και τα λευκά ρούχα προσελκύουν ένα νήπιο αφού πρώτα έχει φάει μια σοκολάτα γάλακτος ή κάτι λαδερό. Εμείς πάντως σας προτείνουμε να φοράτε μπεζ φόρμες, το καλύτερο χρώμα για να κρύψετε λεκέδες.

Ησυχία
Μπορείτε να αρκεστείτε στην ησυχία του σπιτιού σας χωρίς τις διαπεραστικές κραυγές, τα κλάματα και τους ενοχλητικούς ήχους από τα παιχνίδια.

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο