Τελικά δεν είναι μόνο δύσκολο να είσαι γυναίκα, αλλά και πολυέξοδο! Αυτά είναι τα γυναικεία οικονομικά “βάρη” της περιόδου…

Η σχέση μιας γυναίκας με την περίοδό της, μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια σχέση αγάπης/μίσους: γνωρίζουν ότι είναι κάτι απαραίτητο και δε τους πειράζει να επιβεβαιώνονται -έστω και επώδυνα- μια φορά το μήνα ότι δεν είναι έγκυος. Έχετε υπολογίσει όμως πόσο κοστίζει όλη αυτή η διαδικασία; Τα μαλλιά της κεφαλής τους!

Ταμπόν, σερβιέτες, χάπια κατά των πόνων της περιόδου και σοκολάτες, είναι όλα απαραίτητα “αξεσουάρ” για τις δύσκολες μέρες του μήνα.

Η μέση γυναίκα έχει περίοδο από τα 13 μέχρι τα 51 της χρόνια και διαρκεί από 3 έως 7 ημέρες κάθε φορά. Αυτό σημαίνει 456 περίοδοι σε διάστημα 38 χρόνων (το λιγότερο!) ή αλλιώς 2.280 ημέρες!

Χάπια για τον πόνο: μπορεί κάποιος να καταναλώσει μέχρι 6 κάψουλες την ημέρα, ενώ οι γυναίκες έχουν κράμπες για συνήθως 2 μέρες κατά τη διάρκεια της περιόδου τους. Κάθε κουτί περιέχει 40 κάψουλες και κοστίζει $8.99.
12 κάψουλες και 456 περίοδοι = 5.472 κάψουλες. Δηλαδή $1.229,82!

Ταμπόν: Δεν είναι βέβαια η μόνη επιλογή, αλλά τα χρησιμοποιούν το 70% των γυναικών. Σύμφωνα με τις οδηγίες, πρέπει να αλλάζονται κάθε 4-8 ώρες, οπότε ας πούμε κάθε 6 ώρες κατά μέσο όρο. Μια συσκευασία περιέχει 36 ταμπόν και κοστίζει $7.
4 ταμπόν την ημέρα για 5 ημέρες = 20 ταμπόν το μήνα και 9.120 ταμπόν σε 38 χρόνια. Δηλαδή $1.773,33!

Σερβιετάκια: Κάποιες γυναίκες τα προτιμούν, ενώ άλλες τα συνδυάζουν με ταμπόν. Ας υποθέσουμε ότι κατά μέσο όρο, οι γυναίκες χρησιμοποιούν 5 σερβιετάκια ανά περίοδο και κάθε συσκευασία περιέχει 36 κομμάτια και κοστίζει $7.
Δηλαδή $443,33 σε όλη τη διάρκεια της ζωής μιας γυναίκας!

Καινούρια εσώρουχα λόγω λεκέδων: Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες και οι λεκέδες δε φεύγουν με τίποτα! Υποθέτουμε ότι κάθε γυναίκα έχει 36 διαφορετικά εσώρουχα και έστω ότι λερώνει ένα σε κάθε περίοδο. Τα φθηνά εσώρουχα κοστίζουν γύρω στα $5, δηλαδή μετά από 456 περιόδους θα σας λείπουν $2.280!

Σοκολάτα και άλλα γλυκά: Έστω ότι μία σοκολάτα φτάνει για κάθε περίοδο. Αν αυτή κοστίζει $2, μιλάμε για $912!

Θεραπεία για τα σπυράκια: Δε το χρειάζονται όλες οι γυναίκες, κάποιες όμως έχουν σοβαρό πρόβλημα με τα σπυράκια που εμφανίζονται κατά την περίοδό τους. Έστω ότι μια αλοιφή διαρκεί 3 χρόνια (αν τη χρησιμοποιούμε μόνο εκείνες τις μέρες του μήνα), άρα συνολικά θέλουμε 12,6 σωληνάρια που κοστίζουν $7,49 το ένα. Δηλαδή συνολικά $94,87!

Αντισυλληπτικά: Σύμφωνα με έρευνες, το 80% των γυναικών έχουν χρησιμοποιήσει αντισυλληπτικά χάπια κάποια στιγμή στη ζωή τους. Ανάλογα με το που μένει κάποιος, οι τιμές τους μπορεί να εκτοξευθούν μέχρι και $50 το μήνα. Αν κατά μέσο όρο υποθέσουμε πως χρειάζονται $25 το μήνα για αντισυλληπτικά, αυτό είναι $11.400….

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο