Τα 10 “δεν” των ευτυχισμένων μαμάδων

Κανείς δεν ισχυρίστηκε πως η μητρότητα είναι ένας εύκολος δρόμος. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα, τα οποία μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητά μιας μητέρας και θα είναι ευτυχισμένη τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Δείτε ποια είναι τα 10 πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι ευτυχισμένες μητέρες.

Δεν αρνούνται βοήθεια
Όσο τα παιδιά μεγαλώνουν τόσο και λιγοστεύουν οι προσφορές βοήθειας. Όταν όμως οι τριγύρω σας δεν το κάνουν κι εσείς την χρειάζεστε, μην διστάσετε να τη ζητήσετε.

Δεν μεταφέρουν τη δουλειά στο σπίτι ή το σπίτι στην δουλειά
Ακόμα κι αν λήγει εκείνο το deadline στην δουλειά, ο χρόνος που περνάτε με την οικογένειά σας στο σπίτι είναι πολύτιμος και τίποτα δεν πρέπει να διαταράσσει αυτή την ηρεμία. Οι χαρούμενες λοιπόν μαμάδες το γνωρίζουν και έχουν θέσει τα όριά τους. Αν το κάνετε, θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.

Λένε όσα βασανίζουν το μυαλό τους
Μερικές φορές ένα παράπονο που δεν εκφράζεται με τον καιρό γιγαντώνεται. Φροντίστε λοιπόν να συζητάτε όλες τις απογοητεύσεις σας.

Δεν ξεχνούν ότι υπάρχει και plan B
Οι ευτυχισμένες μητέρες ξέρουν ότι όταν μια πόρτα κλείνει, υπάρχει πάντα το παράθυρο. Σε κάθε περίπτωση όταν διατηρείτε την αισιοδοξία σας, ο ουρανός μοιάζει πιο γαλανός!

Δεν περιμένουν να τα κάνουν όλα τέλεια
Οι χαρούμενες μητέρες ξέρουν ότι είναι σχεδόν αδύνατο να πηγαίνουν όλα κατ’ ευχή την ίδια στιγμή. Να είστε λοιπόν ικανοποιημένοι με το καλό και όχι με το τέλειο.

Δεν κάνουν όλες τις δουλείες του σπιτιού μόνες
Δεν μένετε μόνες σας στο σπίτι. Γιατί λοιπόν πρέπει να είστε οι μόνες που το καθαρίζετε; Αν τα παιδιά σας έχουν μεγαλώσει αρκετά αναθέστε τους δουλειές και βεβαιωθείτε ότι και ο σύζυγός σας βοηθάει.

Δεν κουτσομπολεύουν
Είναι μια συνήθεια που δύσκολα μπορεί να σπάσει, αλλά κοιτάζοντας το τι κάνουν οι άλλοι γονείς, δεν βγαίνει σε καλό.

Δεν βάζουν τα παιδιά πάνω από τον σύντροφό τους
Οι χαρούμενες μητέρες αγαπούν τα παιδιά τους άνευ όρων, αλλά δεν βάζουν στην άκρη τον σύντροφό τους ούτε ξεχνούν τις ανάγκες τους.

Δεν νιώθουν ενοχές
Μην μετανιώνετε για τις αποφάσεις που έχετε πάρει, ακόμα και αν έχουν αποδειχθεί λάθος. Οι ευτυχισμένες μητέρες γνωρίζουν ότι για κάθε τεχνική ανατροφής των παιδιών, δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να αποδεικνύει ότι είναι η πιο σωστή.

Δεν βάζουν τον εαυτό τους τελευταίο
Δεν είναι εγωιστικό να βάζετε κάποιες προσωπικές σας ανάγκες σε προτεραιότητα. Μια εξαντλημένη μαμά είναι λιγότερο αποτελεσματική μαμά από εκείνη που πήγε στο καθιερωμένο μάθημα γιόγκα ή που διάβασε ένα ακόμη κεφάλαιο του βιβλίου της.

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο