Συμβουλές επιβίωσης για άρρωστη μαμά

Ο καιρός είναι ακόμη περίεργος και δεν έχει στρώσει, με αποτέλεσμα τα κρυολογήματα να είναι αναπόφευκτα και οι ιώσεις να βρίσκονται σε έξαρση.
Αν είστε μανούλα και έχετε μικρό παιδί αυτό είναι πολύ δύσκολο, καθώς εκτός από το αγγελούδι σας που θέλει όλη την προσοχή και την φροντίδα σας, φροντίδα χρειάζεστε και εσείς η ίδια.
Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε αυτές τις μέρες που ο πυρετός, ο βήχας και η καταρροή σας βασανίζουν.
• Ζητήστε τη βοήθεια από τον σύζυγο. Μπορεί να καθίσει εκείνος με το παιδάκι σας και να σας κάνει να πιείτε κάτι ζεστό ή να σας φτιάξει μία σούπα.
• Μην ασχοληθείτε με τις δουλειές του σπιτιού. Αν είναι κάτι επείγον, ζητήστε τη βοήθεια του συζύγου σας ή ενδεχομένως της μητέρας αν μένετε κοντά.
• Δείξτε ψυχραιμία και οπλιστείτε με απέραντη υπομονή. Θα περάσουν οι μέρες και θα γίνετε και πάλι καλά.
• Η επίσκεψη στο γιατρό δε χωράει αναβολές. Για αυτό λοιπόν ζητήστε από τον σύζυγό σας ή από κάποιον συγγενή να σας μεταφέρει στο ιατρείο του, προκειμένου να σας εξετάσει και να σας δώσει την κατάλληλη αγωγή, ώστε να αναρρώσετε το ταχύτερο δυνατό.
• Αν το παιδί δεν είναι μωρό και είναι σε θέση να καταλαβαίνει όσα του λέτε, ζητήστε του τη βοήθειά του. Πείτε του να τακτοποιεί τα πράγματά του και να μην κάνει φασαρία. Θα σας καταλάβει.

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο