Σε ποια χώρα τα παιδιά είναι συνέχεια ευτυχισμένα; Γιατί τα Ελληνόπουλα δεν βρίσκονται στη λίστα;

Πριν ξεκινήσετε να διαβάσετε την έρευνα του Γερμανικού πανεπιστημίου Γκαίτε που έγινε ανάμεσα σε 35.000 παιδιά ηλικίας 10 ετών, σας λέμε ότι τα Ελληνόπουλα δεν αναφέρονται πουθενά στη λίστα. Μάλλον οι Γερμανοί θεωρούν ότι τα παιδιά μας δεν χαμογελάνε και δεν είναι ευτυχισμένα λόγω της κρίσης. Ίσως και να ψεύδονται…

Οι χώρες με τα πιο ευτυχισμένα παιδιά

Το πανεπιστήμιο λοιπόν κατατάσσει στην πρώτη θέση της λίστας με τα πιο ευτυχισμένα παιδιά, τα παιδιά από τη… Ρουμανία (!!!) και ακολουθούν τα παιδιά από την Κολομβία, το Ισραήλ, την Αλγερία, την Τουρκία, τη Νορβηγία, Εσθονία, Ισπανία, Γερμανία, Αιθιοπία (!!!), Νότιο Αφρική, Νεπάλ, Πολωνία, Αγγλία και Νότια Κορέα.

Ο βαθμός ευτυχίας των παιδιών

Η έρευνα του πανεπιστημίου εντάσσεται στα πλαίσια μιας παγκόσμιας έρευνας για τις 150 χώρες με τους πιο ευτυχισμένους ανθρώπους. Ο καθηγητής Asher Ben-Arieh, ένας από τους κύριους ερευνητές της μελέτης, δήλωσε:

Η εργασία μας δείχνει πως αισθάνονται τα ίδια τα παιδιά για τη ζωή τους. Μας δείχνει επίσης πως διαφορετικά παιδιά από διάφορα μέρη του κόσμου μοιράζονται μια κοινή παιδική ηλικία που έχει έναν παρανομαστή: Την ευτυχία, τη χαρά και το γέλιο. Τα ευρήματα αυτά υπογραμμίζουν τις πτυχές της ζωής. Η έκθεση περιέχει σημαντικά μηνύματα για τους φορείς χάραξης πολιτικής, τους επαγγελματίες, τους γονείς και όλους όσους ασχολούνται με τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των παιδιών.

[via]

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο