Πώς να διώξεις την κυτταρίτιδα και να την κρατήσεις μακριά!

Κυτταρίτιδα: Η σκέψη της και μόνο σου χαλάει τη διάθεση. Η κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα που αφορά όλες της γυναίκες. Πολύ περισσότερο δε το καλοκαίρι, που όλες θέλουμε να βγούμε στην παραλία όσο πιο όμορφες μπορούμε. Κληρονομικοί λόγοι, ορμονικοί παράγοντες, κακή διατροφή, κάπνισμα, έλλειψη άσκησης, στρες, κακή κυκλοφορία του αίματος, πολλοί διαφορετικοί παράγοντες ευθύνονται για την ανεπιθύμητη όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Όμως, μπορείς να τη διώξεις και να την κρατήσεις μακριά χτίζοντας άμυνες με τη διατροφή σου:

Η επιλογή  φρούτων, λαχανικών, όσπριων και προϊόντων ολικής αλέσεως, καθώς  και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως κρέας, ψάρια και γαλακτομικά, θα σε βοηθήσουν να μειώσεις την «όψη φλοιού πορτοκαλιού». 

Παράλληλα, προσπάθησε να αντικαταστήσεις στη διατροφή σου τις τροφές που περιέχουν κεκορεσμένα λίπη, όπως το κόκκινο κρέας και η μαργαρίνη,  με τροφές που περιέχουν καλά λίπη όπως το ψάρι και το ελαιόλαδο.

Ένταξε στη διατροφή σου τροφές με μεγάλη λιποδιαλυτική δράση: Τέτοιες είναι οι ξηροί καρποί, τα αμύγδαλα (πηγές της βιταμίνης Ε), τα λιπαρά ψάρια (πλούσια σε Ω-3 που βοηθούν στην ενίσχυση των κυτταρικών μεμβρανών και την προσέλκυση νερού από τα κύτταρα), και το αβγό (πλούσια σε λεκιθίνη η οποία διατηρεί το σώμα σου σφριγηλό και νεανικό).

Μη ξεχνάς τα φρούτα : Να προτιμάς εσπεριδοειδή, μήλα και φράουλες, γενικότερα φρούτα με λιγότερη περιεκτικότητα σε φυσικά σάκχαρα.

Πίνε πολύ νερό! Δεν αρκεί να πίνεις μόνο από το μπουκάλι:  Μπορείς να προσλαμβάνεις περισσότερο νερό από το τσάι (χωρίς καφεΐνη), τους ζωμούς λαχανικών, τα φρέσκα φρούτα, το αγγούρι κ.λπ.

Μείωσε το αλάτι:  Όσο περισσότερο νάτριο περιέχει ο οργανισμός σου τόσο αυξάνεται η κτακράτηση υγρών, κάνοντας την κυτταρίτιδα πιο έντονη. Μείωσε όχι μόνο το αλάτι που ρίχνεις στο μαγείρεμα, αλλά κόψε τελείως και τα κοσερβοποιημένα τρόφιμα (περιέχουν πολύ ως μέσο συντήρησης), τα αλλαντικά, τα καπνιστά τυριά και όλα τα παστά.

Πηγη:  star.gr

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο