Ποιο είναι το ιδανικό βάρος για το μωρό σας στον πρώτο χρόνο της ζωής του

Το πρώτο διάστημα με ένα μωρό στο σπίτι όλα είναι καινούρια και άγνωστα, οι απορίες είναι αρκετές και οι ανησυχίες ακόμα περισσότερες.
Μία από αυτές είναι και για το βάρος του μωρού σας, αν είναι δηλαδή στα φυσιολογικά του κιλά και ποιο θα πρέπει να είναι το ιδανικό βάρος του όσο περνάνε οι μήνες.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το φυσιολογικό βάρος για ένα νεογέννητο κυμαίνεται από 2.490 μέχρι 4.500, ενώ οι παράγοντες που το καθορίζουν είναι πολλοί και ποικίλοι.
Μετά τον τοκετό, τα μωρά χάνουν περίπου το 5-10% του βάρους της γέννησής τους, χωρίς όμως αυτό να είναι κάτι ανησυχητικό, ίσα ίσα είναι απόλυτα φυσιολογικό.
Το πρώτο δεκαήμερο, σταδιακά, το μωρό σας θα ανακτήσει όλα τα γραμμάρια που έχασε και θα επανέλθει στο βάρος που γεννήθηκε.
Ένα μωρό παίρνει περίπου 170 με 225 γραμμάρια την εβδομάδα, για το πρώτο εξάμηνο. Μετά τον τέταρτο μήνα, παίρνει περισσότερα από ότι τους προηγούμενους και φτάνοντας στον έκτο μήνα, το φυσιολογικό βάρος είναι περίπου 5 με 9 κιλά.
Μέχρι το πρώτο χρόνο, το μωρό σας πρέπει να ζυγίζει 7,5 με 12 κιλά, ανάλογα πάντα με την κάθε περίπτωση.
Στο βιβλιάριο υγείας του υπάρχουν και οι καμπύλες ανάπτυξης που υποδεικνύουν ποιο είναι το κατάλληλο ύψος και βάρος σε όλα τα στάδια της ανάπτυξης του μωρού σας και ελέγχονται σε κάθε επίσκεψη στον γιατρό.

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο