Ποιες πληροφορίες αγνοούσαμε σχετικά με το «Pretty Woman»

Εδώ και μία 25ετία είναι μία από τις πιο κορυφαίες ρομαντικές κομεντί που κάθε γυναίκα έστω μία φορά στη ζωή της την έχει δει, έχοντας σαν πρότυπο τον Richard Gere. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες πληροφορίες που αγνοούμε για την ταινία και τους πρωταγωνιστές της.

1. Το τέλος της ταινίας είναι ΠΟΛΥ πιο δραματικό
Το τέλος της ταινίας κάθε άλλο παρά «happy ending» μπορεί να το χαρακτηρίσει κάποιος. Ακόμη κι ο τίτλος της ταινίας ήταν διαφορετικός στα πρώτα σχέδια, κι αυτός ήταν «3.000».
Αντί για τη διάσημη σκηνή στις σκάλες διαφυγής της πολυκατοικίας της Vivian, το αρχικό σενάριο προέβλεπε ένα πιο σκοτεινό φινάλε, με τον Edward έπειτα από έναν καυγά – η Vivian υποτίθεται θα ήταν τοξικομανής – να διώχνει από το πολυτελές αμάξι του τη Vivian στα σοκάκια από όπου τη «μάζεψε» πρώτη φορά και να της πετάει κυριολεκτικά στα μούτρα τα 3.000 δολάρια που προέβλεπε η συμφωνία τους. Επειδή, όμως, την παραγωγή της ταινίας την είχε αναλάβει η Disney και ταινία της Disney με κακό τέλος δε νοείται, εμείς λάβαμε τη γνωστή σκηνή.

2. Ταινία «Cinderella Complex»
Καθώς πραγματευόταν στην ουσία τη «μεταμόρφωση» της Roberts, η ταινία κατατάχθηκε στην κατηγορία ταινιών με τίτλο «Σύνδρομο της Σταχτοπούτας».

3. Η Julia Roberts ήθελε από την αρχή το ρόλο της Vivian
Όταν άλλες ηθοποιοί απέρριπταν το ρόλο, όπως η Jennifer Connelly, Η Daryl Hannah κι η Michelle Pfeiffer, η άγνωστη τότε Roberts τον ονειρευόταν.

4. Τα γυρίσματα με τη Roberts στη Rodeo Drive έγιναν Κυριακή
Προκειμένου οι καταστηματάρχες εκεί να μη χάσουν ούτε… δολάριο από τις πωλήσεις, η παραγωγή πήρε άδεια για γυρίσματα στη Λεωφόρο μόνο για τις Κυριακές, που τα καταστήματα θα ήταν κλειστά.

5. Η σκηνή με το κουτί του κολιέ δεν ήταν στο σενάριο
Θυμάστε εκεί που ο Gere δείχνει στη Roberts εκείνο το θεσπέσιο κολιέ κι όταν εκείνη πάει να το αγγίξει, ο Gere κάνει πως πάει να της κλείσει το χέρι με το καπάκι; Ε, αυτό δεν ήταν προβλεπόμενο. Ο Gere το έκανε για να ξαφνιάσει τη Roberts, κατόπιν αιτήματος του σκηνοθέτη Gary Marshall, καθώς η Roberts εκείνη τη μέρα έμοιαζε κουρασμένη. Το στιγμιότυπο «έγραψε» τόσο καλά στην κάμερα που αποφάσισαν να το κρατήσουν. Σε σημείο που μέχρι κι ο φύλακας που προστάτευε το κολιέ στη διάρκεια των γυρισμάτων, το οποίο κόστιζε 25.000 δολάρια, ξεκαρδίστηκε από τα γέλια.

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο