Ποια είναι τα μυστικά των παιδιών που αρρωσταίνουν σπάνια;

Αν υιοθετήσετε τις παρακάτω πέντε υγιεινές συνήθειες, τα παιδιά σας θα αποφύγουν τα κρυολογήματα.

Καθαρά χέρια
Το τακτικό πλύσιμο των χεριών μειώνει δραματικά τις ασθένειες του αναπνευστικού και γαστρεντερικού συστήματος. Φροντίστε λοιπόν τα παιδιά σας να πλένουν συχνά τα χεράκια τους (ή να χρησιμοποιούν ένα απολυμαντικό χεριών) όταν φεύγουν από τον παιδικό σταθμό, μετά από κάθε παιχνίδι και πριν φάνε.

Να είστε δραστήριοι κάθε μέρα
Οι μελέτες δείχνουν ότι η τακτική, μέτρια άσκηση μπορεί να μειώσει τον αριθμό των κρυολογημάτων και τα συμπτώματα γρίπης τουλάχιστον 25 – 50% κατά τη διάρκεια ενός έτους, πιθανότατα με την ενίσχυση της κυκλοφορίας των κυττάρων που καταπολεμούν τις λοιμώξεις.

Επαρκής ύπνος
Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας πηγαίνουν στην ώρα τους για ύπνο. Τα περισσότερα μωρά χρειάζονται περίπου 14 ώρες ύπνου την ημέρα ενώ τα παιδιά προσχολικής ηλικίας χρειάζονται 11-13 ώρες ύπνου.

Αποφύγετε την επαφή με το πρόσωπο
Οι ιοί της γρίπης εισέρχονται στον οργανισμό μέσω της μύτης, των ματιών και του στόματος. Βοηθήστε λοιπόν το παιδάκι σας να κρατάει μακριά τα χεράκια του από αυτές τις περιοχές. Μάθετε επίσης στο παιδί να μην μοιράζεται καλαμάκια, ποτήρια ή την οδοντόβουρτσα του.

Καταναλώστε μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή
Τα γεύματα με άφθονα φρούτα και λαχανικά θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας. Ενσωματώστε στο διατροφολόγιο τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C (μπρόκολο, φράουλες, πορτοκάλια) και βιταμίνης D (τόνος, γάλα και δημητριακά). Τα προβιοτικά όπως το γιαούρτι οικοδομούν επίσης άμυνες.

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο