Πατέρας βρίσκει τον ΠΙΟ έξυπνο Τρόπο για να Διδάξει στα Παιδιά του ΠΩΣ να Διαχειρίζονται Σωστά τα Χρήματα!

Μια σύντομη ιστορία ενός μικρού παιδιού, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Humans Of New York page, έχει γίνει viral στο Διαδίκτυο. Ο πατέρας του παιδιού πέτυχε το αδύνατο: όχι μόνο δίδαξε στα παιδιά του την αξία των χρημάτων, αλλά και τους έδειξε και πόσο σημαντικό είναι να βοηθούν άλλους ανθρώπους.  

Θαυμάζουμε τέτοιους σοφούς γονείς και δημοσιεύουμε ένα απλό μυστικό για το πως να μάθετε στα παιδιά σας να χειρίζονται τα χρήματα, παίρνοντας συμβουλή από έναν απλό πατέρα από τη Νέα Υόρκη:

“Κάθε εβδομάδα παίρνω ένα δολάριο για χαρτζιλίκι. Στη συνέχεια, μπορώ να επιλέξω που θα το ξοδέψω: να το “φυλάξω” , να το “ξοδέψω”, να το “θυσιάσω” ή να το “επενδύσω”.

Αν επιλέξω να το επενδύσω, τότε το δίνω πίσω στους γονείς για να μου το επιστρέψουν πίσω στο τέλος κάθε μήνα με τόκο. Έχω ξοδέψει μόλις δύο φορές τα χρήματα! Τα υπόλοιπα τα επένδυσα και ήδη έχω 10 δολάρια. Θα μπορούσαν να είναι παραπάνω, αλλά αποφάσισα να δωρίσω μερικά χρήματα. Με αυτά τα χρήματα, αγοράσαμε φαγητό σε ανθρώπους που δεν έχουν και τόσα χρήματα να ξοδέψουν.”

Σπουδαία δουλειά έκαναν οι γονείς! Αυτή η πανέξυπνη μέθοδος διδάσκει στα παιδιά να είναι υπεύθυνα ως προς τα χρήματα, αλλά και την φιλανθρωπία.

Credit: adme.ru

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο