Ο πρώην σύζυγός της παντρεύεται μια νεότερη γυναίκα και η κόρη της βρίσκεται στη μέση της όλης κατάστασης…

Μια μητέρα αποφάσισε να γράψει ένα γράμμα στη μητριά της κόρης της και να της πει τι πραγματικά πιστεύει γι’ αυτήν. Μόλις το διαβάσετε θα καταλάβετε γιατί έγινε αμέσως viral!

“Προς τη μητριά της κόρης μου,

Ποτέ δε σε ήθελα στη ζωή μας. Δεν ήσουν ποτέ μέρος του “σχεδίου”. Καθώς δημιουργούσα και μεγάλωνα την οικογένειά μου, εσύ δεν υπήρχες στην εικόνα. Δεν ήθελα βοήθεια από μια άλλη γυναίκα για να μεγαλώσω το παιδί μου. Το σχέδιο ήταν η οικογένειά μου να αποτελείται από εμένα, τα παιδιά μου και τον πατέρα τους. Όχι εσένα.

Ο Θεός όμως έχει σχέδια που εμείς δε μπορούμε να συλλάβουμε και όταν η οικογένειά μου χωρίστηκε στα δύο, ήξερα ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστείς και εσύ.

Στο μυαλό μου σε είχα πλάσει ως ένα απαίσιο τέρας που η κόρη μου δε θα ήθελε ποτέ για μητέρα της! Ήλπιζα ότι δε θα είσαι ελκυστική και προσευχόμουν ποτέ να μη θελήσει να σου μοιάσει. Ο μπαμπάς της θα έπρεπε να συμβιβαστεί με τη “δευτεράτζα”.

Έπρεπε να είσαι γελοία, θυμάσαι; Αλλά δεν ήσουν… Είσαι εξωπραγματικά όμορφη. Έπρεπε να είσαι μια κακακιασμένη γριά, θυμάσαι; Αλλά δεν ήσουν… Είσαι μια νέα και γλυκιά γυναίκα.

Τα σχέδιά μου καταστράφηκαν.

Ήθελα να σε μισήσω, αλλά δε με άφηνες και έφτασα στο σημείο να σε ευχαριστώ γι’ αυτό. Σ’ ευχαριστώ που ήσουν εκεί όταν εγώ έλειπα. Σ’ ευχαριστώ που έδειξες κατανόηση στην εφηβεία της και ποτέ δεν την απέρριψες. Χρειαζόταν την παρουσία μιας μητέρας στο σπίτι σου και έκανες καταπληκτική δουλειά.

Σεβάστηκες τη θέση μου από την αρχή. Το εκτιμώ αφάνταστα που πάντα με συμβουλεύεσαι όταν αμφιβάλλεις για τις αποφάσεις που παίρνεις όσον αφορά την κόρη μου. Ξέρω ότι η περίπτωσή μας είναι σπάνια. Δεν είναι συνηθισμένο μια μητέρα και η μητριά να ανταλλάσσουν μηνύματα αγάπης και εκτίμησης. Είσαι ένα δώρο.

Σου ορκίζομαι πως πάντα θα σέβομαι τη συμβολή σου στην ανατροφή της κόρης μου. Υπόσχομαι ποτέ να μη μειώσω τη θέση που έχεις στη ζωή της ή να σε κάνω να νιώσω ότι δεν είσαι μητέρα της. Θα φροντίσω να μεγαλώσει γνωρίζοντας πως είχε δύο πολύ δυνατές και γενναίες μητέρες.

Αγαπητή μου, είσαι ένα πανέμορφο και σπάνιο διαμάντι.
Ο Θεός να σε έχει καλά.”

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο