Οι Πολύτιμες Συμβουλές ενός Πατέρα προς τους άλλους Γονείς, μέσα από 10 Φανταστικά Σκίτσα. Δώστε Προσοχή στο Τελευταίο!

Ο σχεδιαστής Nikita Ivanov μοιράζεται μαζί μας 10 κανόνες που τον βοηθούν να μεγαλώσει δύο παιδιά.

1.

Οι περιορισμοί πρέπει να αφορούν την ασφάλεια και τις προσωπικές ελευθερίες των άλλων. Το διατυπώνουμε με σαφήνεια και απλότητα στο παιδί. Με όλα τα άλλα αφήστε το παιδί να πειραματιστεί ελεύθερα.

2.

Η τιμωρία-στέρηση πρέπει να είναι γνωστή εκ των προτέρων, και να μην αναιρείται. Οι φωνές των γονιών και οι άγριες εκφράσεις του προσώπου είναι συμπτώματα, τα οποία ένας ενήλικας πρέπει να κοιτάξει σε ψυχολόγο.

3.

Η μαμά και ο μπαμπάς πρέπει να συμφωνούν πάντα. Αν η μαμά τιμωρεί, τότε ο μπαμπάς δεν πρέπει να ακυρώνει την τιμωρία. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι γονείς δεν αγαπούν τα παιδιά τους. Είναι απλώς τιμωρία για το παραστράτημα.

4.

Ένα μεγαλύτερο παιδί, έχει πολλές νέες δυνατότητες, αλλά δεν αποκτάει νέες ευθύνες. Μη λέτε ποτέ σε ένα μεγαλύτερο παιδί ότι επειδή είναι μεγάλο πρέπει γι’ αυτό να κάνει κάτι. Καταστρέφει την παιδική του ηλικία και τη σχέση του με τους μικρότερα αδέρφια. Δε χρειάζεται να κάνει κάτι, επειδή γεννήθηκε πρώτο.

5.

Τα παιδιά είναι καθρέφτης των γονιών τους. Αντί για υστερική και ανήσυχη συμπεριφορά προς ένα παιδί, υιοθετήστε μία πιο ήρεμη και πιο συνεπή στάση ως ενήλικας. Τα παιδιά αντιγράφουν τους ενήλικες, ψάχνει σε αυτούς παραδείγματα προς μίμηση και μιμούνται τη συμπεριφορά τους.

6.

Δεν πρέπει να τρομάζετε τα παιδιά. Για κανένα λόγο, ούτε για αστείο. Ξεχάστε τις ιστορίες για τον μπαμπούλα. Τρομοκρατεί τα παιδιά.

7.

Μην συγκρίνετε τα παιδιά. Αν θέλετε τα παιδιά σας να είναι ευτυχισμένα, τότε μη τα συγκρίνετε με τα αδέρφια τους ή άλλα παιδιά. Αντίθετα, επαινέστε τα για την προσπάθεια που κάνουν!

8.

Δώστε τους επιλογές και να μάθουν να διαλέγουν μόνα τους. Οι αναποφάσιστοι και δυστυχισμένοι ενήλικες, πιθανόν από παιδιά δεν αποκτούσαν ό,τι ήθελαν. Μπορούν να επιλέξουν μόνα τους σχεδόν τα πάντα: τα δημητριακά, τα παιχνίδια, τα κινούμενα σχέδια, τα ρούχα, τις δραστηριότητές τους.

9.

«Κάνε αυτό» – δεν λειτουργεί πάντα. Αφήστε το παιδί να εμπνευστεί από τις πράξεις και τις ενέργειές σας, αντί να κάνει κάτι που θα το αναγκάσετε.

10.

Η αγάπη δεν είναι μέρος κάποιας συμφωνίας. Οι γονείς αγαπούν το παιδί ούτε για τις επιτυχίες του ή την καλή του συμπεριφορά. Αγαπούν το παιδί τους απεριόριστα και χωρίς προϋποθέσεις.

Credit: Adme

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο