Οι Επιστήμονες μας Αποκαλύπτουν ΠΩΣ τα Νεογέννητα Μωρά βλέπουν τους Γονείς τους και είναι Συναρπαστικό!

Καθώς σκύβουν πάνω από μια κούνια και χαμογελούν στο νεογέννητο μωρό τους, οι περισσότεροι γονείς δεν γνωρίζουν πως το παιδί τους δεν μπορεί να καταλάβει τα συναισθήματά τους.

Βρήκαμε μια πραγματικά ενδιαφέρουσα μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στο Ινστιτούτο Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Όσλο (Νορβηγία) και από το Πανεπιστήμιο της Ουψάλα (Σουηδία) που αφορά τα μωρά από δύο έως τριών ημερών.

Αυτή η μελέτη δείχνει ότι η μέγιστη απόσταση για ένα νεογέννητο που μπορεί να διακρίνει αν είστε θυμωμένος ή χαρούμενος είναι μόλις 30 εκατοστά. Εάν η απόσταση μεγαλώνει σε 60 εκ. ή περισσότερο, η εικόνα γίνεται τόσο θαμπή που το μωρό δεν είναι σε θέση να διακρίνει τα συναισθήματα στο πρόσωπό σας.

Οι επιστήμονες χρησιμοποίησαν βίντεο προσώπων των οποίων άλλαζαν οι συναισθηματικές εκφράσεις συνεχώς. Στην αρχή, τα βίντεο παρουσιάστηκαν σε ενήλικες για να εξασφαλίσουν ότι είναι εύκολο να αναγνωριστούν τα συναισθήματα.

Στη συνέχεια, έδειξαν τα ίδια βίντεο σε νοεγέννητα. Η αντίδρασή τους στις εκφράσεις του προσώπου των ανθρώπων στο βίντεο ήταν μια ένδειξη, αν μπορούν να δουν την εικόνα ή όχι. Σε γενικές γραμμές, τα μωρά ανταποκρινόταν τυχαία στις εικόνες που τοποθετούνταν πέρα ​​από την απόσταση των 30 εκ., αλλά σε μικρότερη απόσταση, ο αριθμός των σωστών απαντήσεων αυξήθηκε.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Svein Magnussen, τα μωρά είναι σε θέση να μιμηθούν τις εκφράσεις του προσώπου των ενηλίκων από τις πρώτες ημέρες της ζωής τους, αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί πραγματικά να καταλάβσίνουν τι σημαίνει μια συγκεκριμένη έκφραση.

Έτσι, εάν θέλετε ένα μωρό να σας δει, απλά σκύψτε πιο κοντά!

Credits: Bright Side

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο