Οι γονείς ευθύνονται για παιδιά ναρκισσιστές

Οι γονείς που πιστεύουν ότι τα παιδιά τους είναι ξεχωριστά, τα ωθούν στον ναρκισσισμό, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα.
Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες παρατήρησαν για διάστημα ενάμιση χρόνου τη συμπεριφορά των εθελοντών γονέων και των παιδιών τους, με στόχο να ανακαλύψουν τους παράγοντες που έκαναν τα παιδιά αυτά να εμφανίζουν έναν χαρακτήρα υπέρμετρα εγωκεντρικό. Στη μελέτη συμμετείχαν 565 παιδιά από την Ολλανδία, ηλικίας 7-11 ετών, με τους γονείς τους.

Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι όσα παιδιά είχαν μεγαλώσει με την ιδέα ότι ήταν μοναδικά και ξεχωριστά και ότι άξιζαν κάτι ιδιαίτερο στη ζωή τους, έκαναν τα πάντα για να τραβούν την προσοχή πάνω τους και να αποτελούν το κύριο αντικείμενο συζήτησης και ενασχόλησης.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες “αυτοί που έχουν υψηλή αυτοπεποίθηση θεωρούν ότι είναι το ίδιο καλοί με τους άλλους, σε αντίθεση με τους ναρκισσιστές που πιστεύουν ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους, ενώ δεν αντιλέγει κανείς ότι οι γονείς που υπερεκτιμούν τα παιδιά τους έχουν τις καλύτερες προθέσεις και το κάνουν κυρίως για να τα βοηθήσουν να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση”.

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο