Ξέσπασε το Παιδί σας και δεν Μπορείτε να το Ηρεμήσετε; Με ΑΥΤΟ το απλό Τρικ, θα έχετε το Κεφάλι σας ήσυχο!

Στα παιδιά δεν αρέσει να τους λέμε όχι. Αυτή η λέξη τα κάνει συνήθως να καταρρέουν, ειδικά τα νήπια στα οποία αρέσει να ξεσπάνε πάνω μας. Τα παιδικά ξεσπάσματα έχουν την τάση να παρασέρνουν ό,τι βρίσκεται γύρω τους. Αν δεν είστε προετοιμασμένοι, θα θελήσετε να ξεσπάσετε κι εσείς με τον ίδιο τρόπο. Θα δοκιμάσετε την υπομονή σας.

Δεν χρειάζεται όμως να φοβάστε. Η Paula, μια μητέρα και μπλόγκερ από το Beauty through Imperfection βρήκε έναν τρόπο να προλάβει τα ξεσπάσματα αυτά. Αν είστε σπίτι και το παιδί σας παραπονιέται για τον μεσημεριανό ύπνο, μπορεί να ακολουθήσει ξέσπασμα. Όταν η πισίνα κλείνει και πρέπει να γυρίσετε σπίτι, αλλά το παιδί σας δεν θέλει, ετοιμαστείτε για κλάματα.

Σας φαίνονται υπερβολικά αυτά; Η Paula λέει ότι το κλειδί για να αποφύγετε ένα ξέσπασμα είναι η πρόληψη. Έτσι μετράει. Δεν είναι το μέτρημα που λειτουργεί σαν προειδοποίηση για τις επιπτώσεις της κακής συμπεριφοράς. Μετράει μέχρι το 10 για να βάλει τα παιδιά της σε λειτουργία μετάβασης.

Η μέθοδος της Paula λειτουργεί ως εξής: πείτε στο παιδί σας τι θα γίνει (για παράδειγμα, θα φύγετε από το πάρκο). Εξηγήστε ότι αυτή η αλλαγή θα συμβεί όταν μετρήσετε μέχρι το 10, αλλά το παιδί μπορεί να συνεχίσει αυτό που κάνει μέχρι τότε. Αλλά μόλις φτάσετε στο 10, τότε θα πρέπει να γίνει αυτό που είπατε.

Εκλογικεύοντας το γεγονός ότι τα συναισθήματα τους δεν έχουν αναπτυχθεί αρκετά ώστε να διαχειρίζονται τις αλλαγές, η Paula λέει ότι με αυτό τον τρόπο τα παιδιά έχουν χρόνο να προετοιμαστούν. Η αλλαγή μπορεί να είναι τρομακτική ή αγχωτική, ειδικά για τα νήπια. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορεί να καταλαβαίνουν την έννοια του χρόνου, αλλά τα μικρότερα χρειάζονται μια διαφορετική προσέγγιση από το «5 ακόμα λεπτά».

Η Paula έμαθε ότι με το μέτρημα μπορεί να έχει τον έλεγχο μιας κατάστασης σαν γονιός, ενώ δίνει στο παιδί της χρόνο να επεξεργαστεί τις οδηγίες. Ακόμα και τα πιο άτακτα παιδιά δεν θα αντιδράσουν αν καταλάβουν τι πρόκειται να συμβεί σε λίγο. Είπε ότι χρησιμοποιεί αυτόν τον τρόπο όταν πρόκειται να συμβεί κάποια αλλαγή.

Η Paula μοιράστηκε αυτό το κόλπο, το οποίο πιάνει στον γιο της 90% των φορών. Τους γλιτώνει από πολλές φασαρίες και αρέσει πολύ στους γονείς. Το να γνωρίζετε την προσωπικότητα του παιδιού σας και τι το ενοχλεί είναι η μισή δουλειά. Κάποιοι γονείς υιοθετούν κάποιες ρουτίνες για να αποφύγουν τις εκπλήξεις που προκαλούν ξεσπάσματα.

Μπορεί να είναι δύσκολο να μεγαλώνεις ένα παιδί, αλλά το μυστικό είναι να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε σε τέτοιες περιπτώσεις χωρίς θυμό ή γέλια (γιατί η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές τα παιδιά αντιδρούν με ξεκαρδιστικό τρόπο).

Credit: tiphero.com

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο