Να είσαι μαμά δεν σημαίνει να σταματάς να κυνηγάς τα όνειρά σου

Οι δυσκολίες της μητρότητας είναι αναρίθμητες για κάθε γυναίκα, ειδικά αν είναι πρωτάρα. Λιγοστός ύπνος, θηλασμός μέρα- νύχτα και μια συνεχής εξάντληση είναι μερικά μόνο παραδείγματα απ’ όσα έχει ν’ αντιμετωπίσει. Γι’ αυτό, στις περισσότερες περιπτώσεις, τα όνειρα, οι ανάγκες και οι στόχοι της έρχονται σε δεύτερη, τρίτη ή και… τέταρτη μοίρα.

Όχι όμως στην περίπτωση της Hein Koh, που ασχολείται με τον χώρο της τέχνης και που αποφάσισε να μην αφήσει τη δουλειά της μετά τη γέννηση των διδύμων της. Τα μωρά της είχαν μόλις κλείσει τις 5 εβδομάδες όταν ανέβασε διαδικτυακά μια φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται να θηλάζει και να δουλεύει ταυτόχρονα!

Όπως αναφέρει η ίδια, κοιμόταν ελάχιστα γιατί θήλαζε ανά 2-3 ώρες, 45 λεπτά κάθε φορά. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε να συνεχίσει τη δουλειά της, έστω και κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Η ίδια μάλιστα θεωρεί ότι η εμπειρία της μητρότητας, τη βοήθησε ακόμα και στα έργα της: «Έμαθα να λειτουργώ με ελάχιστο ύπνο, μέσα στο χάος και την τρέλα και όλα αυτά τα καινούρια αισθήματα αποτυπώθηκαν στα έργα μου! Είναι πολύ σημαντικό να σκέφτεσαι πώς θα πας μπροστά και όχι τι σε κρατάει πίσω

Η Heih είναι το παράδειγμα της γυναίκας που συνέχισε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της, παρά τις αντιξοότητες της μητρότητας. Είναι η απόδειξη πως αν θέλουμε κάτι πολύ, μπορούμε να το καταφέρουμε. Εξάλλου, αφού το πέτυχε εκείνη, σίγουρα αξίζει να προσπαθήσουμε κι εμείς.

πηγή

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο