Μια συγκινητική διαφήμιση αποδεικνύει τη δύναμη που έχει μια εργαζόμενη μητέρα

Πολλές εργαζόμενες μητέρες στην Ιαπωνία αφήνουν τις δουλειές τους μόλις παντρευτούν, στρέφοντας την προσοχή τους στο μεγάλωμα των παιδιών.

Παράλληλα, στην Αμερική γίνεται όλο και πιο σύνηθες οι γυναίκες να μεγαλώνουν τα παιδιά ενώ συνεχίζουν την άνθιση της επαγγελματικής τους καριέρας. Στη χώρα μας, επικρατεί μια ενδιάμεση κατάσταση, μιας και συναντάς συχνά και τις δυο περιπτώσεις γυναικών, με τη δεύτερη να κυριαρχεί κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Παρόλο που η μητρότητα είναι η πιο “πολύτιμη” full-time εργασία στον πλανήτη, πολλές γυναίκες στην Ιαπωνία αλλά και σε πολλά άλλα μέρη ανά τον κόσμο, οι οποίες παραμένουν παθιασμένες με τις δουλειές τους, δεν λαμβάνουν τη στήριξη που χρειάζονται ώστε να είναι ικανές να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Στο συγκινητικό μικρό βίντεο παρακάτω, θα γνωρίσουμε μια αφοσιωμένη, σκληρά εργαζόμενη μητέρα η οποία δεν λαμβάνει τη στήριξη που χρειάζεται ή αξίζει από το σύζυγό της ή τους συνεργάτες της. Η εταιρεία λογισμικού Cybozu δημιούργησε τη διαφήμιση αυτή με σκοπό την ευαισθητοποίηση σε θέματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενες μητέρες.

Η μητέρα στη διαφήμιση έχει μια πολυάσχολη καριέρα, ένα σύζυγο και δεν έχει μόνο να φροντίσει ένα ολόκληρο σπίτι, αλλά και να μεγαλώσει το παιδί τους. Σε μια κουραστική ημέρα στη δουλειά, ο γιος της ανεβάζει πυρετό και πρέπει να πάει να τον πάρει από τον παιδικό σταθμό. Ανάμεσα στη ζωή του σπιτιού και στην full-time εργασία της, η ημέρα μιας μητέρας είναι τόσο βαριά φορτωμένη, εξαντλητική και απογοητευτική. Στο τέλος, φαίνονται όλα τόσο πολλά για τα αντέξει μια μητέρα και αυτό, μέχρι τη στιγμή που ο γιος της θα κάνει μια απλή αλλά πολύ δυνατή ερώτηση: “Μανούλα, είσαι καλά;

Παρόλο που το βίντεο είναι στα Ιαπωνικά, η εικόνα από μόνη της είναι ικανή να περάσει το επιθυμητό μήνυμα. Δείτε την ιστορία να ξετυλίγεται παρακάτω και παρακαλούμε κοινοποιήστε αυτό το μήνυμα για όλες τις μανούλες του κόσμου, εργαζόμενες και μη, που μοχθούν καθημερινά για τις οικογένειες τους. Οι μανούλες αξίζουν όλη την αγάπη του κόσμου!

[via]

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο