Με ποιο τρόπο να φροντίσετε το άρρωστο παιδί σας

Δεν υπάρχει χειρότερο συναίσθημα για μία μαμά από αυτό που νιώθει όταν το παιδί της είναι άρρωστο. Επειδή, όμως, τα φάρμακα δεν αποτελούν πάντα λύση, υπάρχουν γιατροσόφια που ανακουφίζουν τα παιδιά κάθε φορά που είναι λίγο αδιάθετα.

Ερεθισμένες αμυγδαλές
Οι γαργάρες με αλατόνερο είναι από τα πλέον παραδοσιακά γιατροσόφια. Τα παιδιά άνω των 5 ετών μπορούν να κάνουν γαργάρες, αρκεί να βάλετε μισή κουταλιά αλάτι σε ένα ποτήρι με χλιαρό (όχι καυτό!) νερό.

Επίμονος βήχας
Αν το παιδί με το που ξαπλώνει στο κρεβάτι έχει έντονο βήχα, τρίψτε του τις πατούσες με VapoRub και στη συνέχεια φορέστε του κάλτσες. Ο βήχας σταματά αμέσως!Το VapoRub δεν πρέπει να χορηγείται σε παιδιά κάτω των 2 ετών.

Όταν βγάζει δοντάκια

Όταν το μωρό βγάζει δοντάκια και κλαίει από τον πόνο, βάλτε ένα πλαστικό κουταλάκι του στην κατάψυξη για μερικά λεπτά και μετά δώστε το στο μωρό να το μασουλήσει. Το κρύο και η πίεση που θα του ασκήσει θα ανακουφίσουν το μωρό σας άμεσα.

Μασάζ για τον πονοκέφαλο
Ο καλύτερος τρόπος να τους «διώξετε» χωρίς να δώσετε στο παιδί φάρμακο, είναι να κάνετε απαλό μασάζ στο σημείο της παλάμης του, ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα και ο πονοκέφαλος θα περάσει.

Για τη βουλωμένη μυτούλα

Μέσα στο ζεστό νερό του μπάνιου μπορείτε να ρίξετε 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου, ώστε να εισπνεύσει το παιδί τους θεραπευτικούς ατμούς και να ανασάνει καλύτερα. Εναλλακτικά, το παιδί μπορεί να κάνει εισπνοές πάνω από ένα λεκανάκι με ζεστό νερό και λίγο ευκάλυπτο, προκειμένου να “ανοίξει” η μυτούλα του.

Για να σταματήσει η διάρροια
Λιώστε μία μπανάνα και αναμείξτε την με 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη χαρουπιού και ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα. Οι τροφές αυτές είναι πλούσιες σε πηκτίνη, με αποτέλεσμα να σφίγγουν τα χαλαρά κόπρανα.

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο