Με ποιο τρόπο θα απαλλάξω το παιδί μου από τις ψείρες

Ο μικρός σου άγγελος είναι φυσιολογικό κάποια στιγμή να κολλήσει ψείρες από άλλο παιδάκι, αλλά εσύ μπορείς πολύ εύκολα να τις εξοντώσεις. Αν θέλεις να αποφύγεις τα χημικά προϊόντα, τα οποία πωλούνται στα φαρμακεία, υπάρχουν δύο πολύ απλές φυσικές συνταγές.

Συνταγή Νo 1
Πλύνε τα μαλλιά του παιδιού σου με μηλόξυδο και άφησέ τα να στεγνώσουν καλά. Όταν τα μαλλιά είναι και πάλι στεγνά, εφάρμοσε το λάδι καρύδας κατά μήκος των μαλλιών και κάλυψέ τα με το σκουφάκι. Το παιδί σου καλό θα ήταν να κοιμηθεί με αυτό. Το πρωί, πάρε το ειδικό χτενάκι για ψείρες, βούρτσισε τα μαλλιά του προσεχτικά και έπειτα λούσε τα.

Συνταγή Νο 2
Ανάμειξε ίση ποσότητα φρεσκοστυμμένου και σουρωμένου χυμού λεμονιού με ίση ποσότητα μαγειρικής σόδας. Η σόδα μπορεί να αφρίσει αλλά εσύ συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι αυτά τα δύο να αναμειχθούν καλά. Άπλωσε το μείγμα σε όλο του το κεφάλι με τη βοήθεια της χτένας και άφησέ το για 3-4 ώρες. Για καλύτερα αποτελέσματα, προέτρεψε το παιδάκι σου να φορέσει ένα νάυλον σκουφάκι.

Επαναλάβετε το για όσο διάστημα χρειαστεί, μέχρι οι ψείρες να εξολοθρευτούν τελείως, αφού υπάρχει περίπτωση μία φορά να μην είναι αρκετή.

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο