Κάτι Πρωτοφανές συμβαίνει με τις Εγκυμοσύνες στις Γυναίκες άνω των 40 ετών

Σύμφωνα με μια νέα βρετανική μελέτη, τα ποσοστά εγκυμοσύνης για τις γυναίκες άνω των 40 ετών είναι σήμερα υψηλότερα από τα ποσοστά εγκυμοσύνηςστις γυναίκες κάτω των 20. Αυτή είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο από το 1947, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Βρετανίας.

Η έκθεση δείχνει ότι, κυρίως στις ανεπτυγμένες χώρες, παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτή τη νέας τάση των γυναικών, που θέλουν να αναβάλουν τη γέννηση ενός παιδιού, είναι η αυξημένη συμμετοχή των γυναικών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στο εργατικό δυναμικό και επίσης η προτεραιότητα που δίνουν στην σταδιοδρομία τους. Με άλλα λόγια, οι γυναίκες καθυστερούν να κάνουν παιδιά έως ότου να είναι έτοιμες.

Στις ΗΠΑ, το 2014, η μέση ηλικία που θα γινόταν για πρώτη φορά μητέρα μια γυναίκα ήταν στα 26,3 χροόνια. Το 1970, ο μέσος όρος ηλικίας ήταν τα 21,4 χρόνια.

Η έκθεση ανέφερει επίσης ότι από το 2000 μέχρι το 2014, το ποσοστό των νέων μητέρων ηλικίας κάτω των 20 στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 42%. Το 2000, 1 στις 4 ήταν μητέρες κάτω των 20 ενώ το 2014, μειώθηκε σε 1 στις 7.

Όλα αυτά, ενάντια στη συμβατική φιλοσοφία ότι η γονιμότητα των γυναικών πέφτει μέτα τα 35. “Τα ποσοστά γονιμότητας για τις γυναίκες των 38-39, δεν διαφέρουν πραγματικά από τις γυναίκες των 28-29“, δήλωσε η Clare Murphy της βρετανικής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας περί εγκυμοσύνης.

Πρόσθεσε όμως ότι υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι, όταν ένα παιδί έρχεται λίγο αργότερα στη ζωή των γυναικών. Η ίδια δήλωσε: “Μπορεί να υπάρχει ένα ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό επιπλοκών. Μπορεί να είναι πιο πιθανό να γεννήσουν με καισαρική. Αλλά όλα αυτά είναι διαχειρίσιμα.

Σύμφωνα με την Jemima Olchawski της βρετανικής ομάδας ισότητας The Fawcett Society, μια εγκυμοσύνη είναι πιο πιθανό να επηρεάσει το εισόδημα μιας γυναίκας αν έχει ένα παιδί πριν την ηλικία των 33.

Η Rosalind Bragg της βρετανικής φιλανθρωπικής δράσης υπέρ της μητρότητας συμφώνησε και πρόσθεσε: “Πολλές γυναίκες ευχαρίστως θα γινόταν μητέρες σε νεαρότερη ηλικία, αν ήταν σίγουρες ότι ο/η εργοδότη τους θα είναι υποστηρικτικός/η και τα οικονομικά τους σταθερά και σίγουρα.

Credits: Guff

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο