Η Σκληρή Καθημερινότητα μιας Μητέρας με Επιλόχεια Κατάθλιψη, μέσα από μια Συγκλονιστική Φωτογράφηση.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι τα κοινωνικά δίκτυα δημιουργούν ψευδείς προσδοκίες και πρότυπα για όλους, ανάμεσα τους και οι νεαρές μητέρες. Μια μέρα, η Karthy DiVincenzo, μητέρα δύο παιδιών, κουράστηκε να βλέπει φωτογραφίες τέλειων μαμάδων στο Facebook και μαζί με την Danielle Fantis, φωτογράφο, αποφάσισαν να δείξουν μια άλλη, όχι και τόσο όμορφη πλευρά της μητρότητας.

Η Kathy πάσχει από επιλόχεια κατάθλιψη, άγχος και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Η DiVincenzo ήξερε ότι δεν ήταν μόνη σε αυτό, κι έτσι μοιράστηκε την ιστορία της στο Facebook για να βοηθήσει να γίνει γνωστή η πάθηση που βιώνει.

Η Kathy και η Danielle έκαναν μαζί μια φωτογράφιση για να δείξουν στις γυναίκες πώς είναι η ζωή με επιλόχεια κατάθλιψη. Οι φωτογραφίες δείχνουν πώς είναι αυτή η πάθηση σε διαφορετικές μέρες – τη μια μέρα είσαι χαρούμενος και γεμάτος αυτοπεποίθηση και την άλλη αισθάνεσαι αβοήθητος και δεν έχεις δύναμη να σηκωθείς από το κρεβάτι.

Η δημοσίευση της Kathy έχει κοινοποιηθεί πάνω από 70.000 φορές και το δυνατό της μήνυμα το έχουν ακούσει πολλοί. «Ας δείξουμε στον κόσμο ότι δεν χρειάζεται να υποφέρει σιωπηλά.»

«Πιθανόν να αισθάνεστε άβολα αυτή την στιγμή (κι εγώ το ίδιο, πιστέψτε με). Σας παρακαλώ να βάλετε στην άκρη την δυσφορία με την οποία αντιμετωπίζει η κοινωνία την επιλόχεια κατάθλιψη και να με ακούσετε.

Ο Μάιος είναι ο μήνας ενημέρωσης για την επιλόχεια κατάθλιψη και σαν κάποια που έχει διαγνωστεί με επιλόχεια κατάθλιψη, άγχος και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, αισθάνομαι ότι πρέπει να σας δείξω τι μορφή μπορεί να πάρει, όχι απλά μια πλευρά που μου αξίζει να ανέβει στο Facebook.»

«Η αλήθεια είναι ότι και οι δύο αυτές φωτογραφίες αντιπροσωπεύουν την ζωή μου αναλόγως τη μέρα. Θα κοινοποιούσα μόνο μία από αυτές τις πραγματικότητες με άνεση κι αυτό είναι το πρόβλημα. Το μόνο πιο κουραστικό από το να έχεις αυτές τις παθήσεις είναι να προσποιείσαι καθημερινά ότι δεν τις έχεις.

Δουλεύω διπλά για να κρύψω αυτή την πραγματικότητα από εσάς, γιατί δεν θέλω να σας φέρω σε δύσκολη θέση. Φοβάμαι ότι θα νομίζετε ότι είμαι αδύναμη, τρελή, φριχτή μητέρα, ή ένα εκατομμύριο άλλα πράγματα που βάζω με το μυαλό μου και ξέρω ότι δεν είμαι μόνη σ’αυτές τις σκέψεις.

«Πρέπει να διώξουμε το στίγμα και να σπάσουμε την σιωπή κοινοποιώντας τις ιστορίες μας και δείχνοντας στους άλλους ότι δεν είμαστε μόνοι. Αν είχατε κάποια επιλόχεια διαταραχή, παρακαλώ μοιραστείτε την ιστορία σας ή απλά σχολιάστε με μια καρδιά για να δείξετε ότι καταλαβαίνετε. Ας δείξουμε στους άλλους ότι δεν χρειάζεται να υποφέρουν σιωπηλά.

Σε περίπτωση που δεν σας το έχει πει κανείς, κάνετε καταπληκτική δουλειά. Σας αγαπάνε. Δεν είστε μόνοι. Ξέρω ότι είναι απίστευτα δύσκολο να επικοινωνήσετε, αλλά σας υπόσχομαι ότι αξίζει. Κι εσείς το αξίζετε.»

«Ευχαριστώ την καλή μου φίλη Danielle από το Danielle Fantis Photography, μια μητέρα που έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη, που τράβηξε τις φωτογραφίες αυτές για μένα και με ενθάρρυνε να τις μοιραστώ μαζί σας.»

Οι σκέψεις σας;

Credit: boredpanda.com

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο