Ευχάριστα τα Νέα για τις Γυναίκες: Επιστήμονες ανακάλυψαν τον τρόπο για να αντιστρέψουν την Εμμηνόπαυση!

Ειδικοί σε θέματα γονιμότητας έχουν βρει έναν τρόπο για να αντιστρέψουν την εμμηνόπαυση. Η νέα ανακάλυψη δίνει ελπίδα σε εκατομμύρια γυναίκες που δεν μπορούν να μείνουν έγκυες. Αφού οι επιστήμονες χορήγησαν την νέα αγωγή σε 30 γυναίκες, περίπου τα 2/3 από αυτές άρχισαν να παράγουν ωάρια ξανά. 

Ο Dr. Κωνσταντίνος Σφακιανούδης, ένας γυναικολόγος από την κλινική γονιμότητας ‘Γένεσις’, είπε: ‘Προσφέρει μια ακτίνα ελπίδας σε όσες γυναίκες πλησιάζουν την εμμηνόπαυση, αλλά θέλουν να κάνουν ένα παιδί με δικά του γονίδια.

Ωστόσο, ειδικό από την Βρετανία έχουν προειδοποιήσει πως η γέννηση ενός παιδιού σε τόσο μεγάλη ηλικία μπορεί να κρύβει πολλούς κινδύνους.

Προσπαθώντας να αναπτύξουν την θεραπεία, ο κύριος Σφακιανούδης και η ομάδα του χρησιμοποίησαν μια θεραπεία για το αίμα που χρησιμοποιείται για να κλείνουν πιο γρήγορα οι πληγές.

Αυτό το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια σκεύασμα εγχέεται στις ωοθήκες των γυναικών που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση. Στις περισσότερες ασθενείς, η θεραπεία είχε αποτέλεσμα, συμπεριλαμβανομένου και μίας γυναίκας που είχε 5 χρόνια να έχει ωορρηξία.

Ωστόσο, παρά την επιτυχία της, η ομάδα αδυνατεί να καταλάβει γιατί συμβαίνει αυτό και πόσο θα μπορούσε να διαρκέσει.

Credit: goodhousekeeping.com

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο