Δείτε ΠΟΙΑ είναι η Ιδανική Ηλικία για να γίνει μία Γυναίκα Μαμά, σύμφωνα με τους Επιστήμονες. Δεν Φαντάζεστε!


Η ανατροφή ενός παιδιού, είναι ένα από τα πολυτιμότερα πράγματα για μια γυναίκα! Είναι ένα υπέροχο ταξίδι, που μπορεί να φέρει ευτυχία και χαρά, καθώς όμως και προκλήσεις και ανησυχίες. Πότε όμως είναι η «κατάλληλη στιγμή» για μια γυναίκα να γίνει μαμά; Μια νέα έρευνα έδειξε, ότι η εγκυμοσύνη μετά την ηλικία των 35, έχει μεγάλα οφέλη.

Ο μέσος όρος ηλικίας των γυναικών που γίνονται μητέρες για πρώτη φορά, όλο και αυξάνεται. Και αυτό δεν είναι μόνο θέμα «μόδας». Οι γυναίκες που είναι σε ηλικίες 30 και 40, αισθάνονται πολύ πιο ασφαλείς και πιο αποφασισμένες. Επίσης, είναι πιο πιθανό να νοιώθουν ασφάλεια στη σχέση και την καριέρα τους.

Ιστορικά, η εγκυμοσύνη μετά την ηλικία των 35 θεωρείται επικίνδυνη. Ωστόσο, η επιστήμη ανακαλύπτει νέα οφέλη στις καθυστερημένες εγκυμοσύνες.

Έχει ήδη αποδειχθεί, ότι όταν μια γυναίκα κάνει μωρό μετά τα 35 αυξάνεται το προσδόκιμο ζωής. Μια νέα μελέτη που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, αποκαλύπτει ότι ο τοκετός μετά την ηλικία των 35, βελτιώνει τις νοητικές ικανότητες της μητέρας.

Πώς κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα;

Οι ερευνητές διεξήγαγαν διάφορες δοκιμές, σε 830 γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. Οι συμμετέχουσες στη μελέτη, εξετάστηκαν σχετικά με το σχεδιασμό, την οπτική αντίληψη, τη λεκτική μνήμη, τη συγκέντρωση και την προσοχή. Βρήκαν ότι οι γυναίκες που έκαναν το πρώτο τους παιδί μετά τα 24, είχαν καλύτερη απόδοση στα τεστ πνευματικής οξύτητας, την επίλυση προβλημάτων και τις λεκτικές δεξιότητες, σε σύγκριση με εκείνες που έγιναν μητέρες μεταξύ των ηλικιών 15 και 24. Οι γυναίκες που έκαναν το τελευταίο τους παιδί μετά τα 35, είχαν καλύτερη λεκτική μνήμη και γνωστική λειτουργία.

Ποιος είναι ο λόγος που τις κάνει διανοητικά καλύτερες;

Αυτό σχετίζεται με την απότομη αύξηση των ορμονών – οιστρογόνων και προγεστερόνης – κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι οποίες έχει βρεθεί ότι έχουν ευεργετική επίδραση στην χημεία και τη λειτουργία του εγκεφάλου, ειδικά όταν η τελευταία εγκυμοσύνη προκύπτει σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η απόφαση για το πότε πρέπει να αποκτήσει μια γυναίκα ένα μωρό δεν είναι απλή και η εγκυμοσύνη σε οποιαδήποτε ηλικία έχει τόσο πλεονεκτήματα, όσο και μειονεκτήματα. Το σημαντικό είναι, να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για να έχετε μια όσο το δυνατόν υγιέστερη εγκυμοσύνη.

Credit: Brightside

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο