Δίπλωνε τις πετσέτες την ώρα που άκουσε την κόρη της να τραγουδά στο μπάνιο. Τότε κατάλαβε ότι…

Ως γονείς, είναι πολύ εύκολο να “κολλήσουμε” στις πρωτιές. Το πρώτο δόντι, τα πρώτα γενέθλια, τα πρώτα βηματάκια, οι πρώτες λέξεις, η πρώτη μέρα στο σχολείο. Υπάρχουν τόσες πολλές πρωτιές για να γιορτάσει κάποιος!

Αλλά όπως συνειδητοποίησε και μία μαμά πρόσφατα, κάποιες φορές πρέπει να μάθουμε να εκτιμούμε και τις “τελευταίες φορές” που ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα χάναμε.

Hanging with my baby girl, Kenna. It's so important to set aside 1:1 time with your kids. We made a trip to Ulta and did makeovers on each other. What are some of your favorite activities to do with your kids?

Posted by Hannah Keeley on Saturday, August 15, 2015

Όπως έγραψε η Hannah Keeley στο For Every Mom, αυτή η αλήθεια της αποκαλύφθηκε όταν άκουσε την κόρη της να τραγουδάει στο μπάνιο. Ξαφνικά συνειδητοποίησε ότι είχε περάσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥΣ καιρός από τότε που έλουσε τελευταία φορά τα μαλλιά της κόρης της.

Now THIS is traveling in style!

Posted by Hannah Keeley on Sunday, September 6, 2015

Μοιάζει ασήμαντο, μερικές φορές αγγαρεία, αλλά επίσης ξυπνάει αναμνήσεις με εσένα να πλένεις το μωράκι σου ενώ το κρατάς με το ένα χέρι και με το άλλο προσπαθείς να πλύνεις τα ελάχιστα μαλλάκια της χωρίς να πέσουν σαπουνάδες στα μάτια του. Αργότερα την βοηθάς να καθαρίσει τα σημεία που δε φτάνει και ακόμη πιο μετά – πριν καν το καταλάβεις – έχεις σταματήσει να την βοηθάς και αυτή πλέον τα καταφέρνει μόνη της.

Εκείνη τη στιγμή σκέφτηκα “πότε ήταν η τελευταία φορά”; Πότε ξέπλυνα για τελευταία φορά το σαμπουάν από τα μαλλιά της; Γιατί δεν ήξερα ότι είναι η τελευταία φορά; Αν το ήξερα θα είχα κάνει καλύτερη δουλειά, θα το έκανα να κρατήσει περισσότερο, θα την φιλούσα απαλά στο κεφαλάκι της ή κάτι τελοσπάντων!

Δεν μπορούσα πλέον να δω τις πετσέτες γιατί τα μάτια μου είχαν γεμίσει δάκρυα, αλλά συνέχισα να διπλώνω. Δίπλωνα και προσευχόμουν “Θεέ μου σε παρακαλώ άφησέ με να θυμάμαι πόσο γρήγορα περνούν οι στιγμές. Βοήθησέ με να εκτιμώ την κάθε μέρα – ακόμη και τις δύσκολες.

Το να γίνεται το παιδί μας ανεξάρτητο είναι κάτι καλό, αλλά όπως γράφει και η Keeley, το να αποδεχτείς ότι σε χρειάζεται όλο και λιγότερο καθώς μεγαλώνει σημαίνει πως πρέπει να μάθουμε να εκτιμάμε και τις στιγμές που έχουμε μαζί.

Η “θεραπεία” δεν είναι να καθυστερήσεις τη διαδικασία. Αυτό δεν γίνεται. Χρειάζεται να έχουμε σοφία ώστε να καταλάβουμε ότι τα σπασμένα πιάτα, τα λεκιασμένα ρούχα και το φαγητό στο πάτωμα δεν είναι ποτέ λόγοι για να χάνουμε την ψυχραιμία μας. Η σοφία να αναγνωρίζουμε ότι οι εργασίες για το σχολείο μπορούν να γίνουν και αργότερα, όταν δύσει ο ήλιος και έχουμε καθαρίσει τα χώματα από το χορτάρι όπου παίζαμε. Να αναγνωρίζουμε ότι κάθε στιγμή – από το άλλαγμα της πάνας, το κουλούριασμα στον καναπέ, οι κούνιες στο πάρκο ή ακόμη και το πλύσιμο των μαλλιών – είναι ιερή.

A van full of family headed to the beach. The beginnings of a wonderful birthday!!!

Posted by Hannah Keeley on Sunday, July 26, 2015

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο