Δείτε για Ποιο Λόγο οι Γυναίκες, χρειάζονται περισσότερο Ύπνο από τους Άντρες.

1.Ετοιμαστείτε για ύπνο, κυρίες μου.

Φαίνεται πως οι γυναίκες χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους άντρες, εξαιτίας της πολυπλοκότητας του εγκεφάλου τους. Να τι δήλωσε σχετικά ο καθηγητής Jim Hornie από το Πανεπιστήμιο Loughborough της Αγγλίας για αυτή την εύρεση:

“Για τις γυναίκες, η κακή ποιότητα ύπνου συνδέεται στενά με υψηλά επίπεδα ψυχολογικής δυσφορίας και αισθήματα εχθρότητας, κατάθλιψης και  θυμού. Αυτά τα αισθήματα δεν σχετίζονται στον ίδιο βαθμό με προβλήματα διαταραχής ύπνου στους άντρες. ”

2. 8 ώρες; Όχι απαραίτητα…

Έτσι λοιπόν οι γυναίκες πρέπει να κοιμούνται συνολικά 8 ώρες βραδινού ύπνου, που όμως σπάνια ακολουθείται; Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο γυναικείος εγκέφαλος είναι πιο περίπλοκος και λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο από τον αντρικό, και έτσι οι γυναίκες θα πρέπει να κοιμούνται ελαφρώς περισσότερο από το μέσο όρο ωρών που συστήνεται.

3. Τι κάνει πιο περίπλοκο τον γυναικείο εγκέφαλο; 

Φαίνεται πως η λειτουργία του εγκεφάλου είναι πιο εντατική. Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν ταυτόχρονα πολλές εργασίες και έτσι η ανάγκη για ανάκαμψη γίνεται μεγαλύτερη. Ο ύπνος είναι η καλύτερη δραστηριότητα για ανάκαμψη και ανανέωση.

4. Αλλά τι ισχύει με τους κουρασμένους άντρες; 

Οι άντρες που κάνουν πολλές εργασίες ταυτόχρονα ως μέρος της καθημερινότητάς τους ή λόγω εργασίας, και εκείνοι χρειάζονται παραπάνω χρόνο ανάκαμψης, αλλά όχι τόσο όσο χρειάζονται οι γυναίκες.

5. Τι ισχύει λοιπόν;

Ποτέ μη ξυπνάτε μια γυναίκα που κοιμάται, γιατί μετά θα είναι ξύπνια. 

Credit: damn.com

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο