Γονείς, Προσέξτε Καλά! Αυτές είναι οι 7 Φωτογραφίες του Παιδιού σας που ΔΕΝ πρέπει να δημοσιεύσετε ποτέ στο ίντερνετ

Όλοι οι γονείς, πρέπει να βάζουν τα δυνατά τους για να προστατεύουν τα παιδιά τους από τη φρίκη αυτού του κόσμου.

Οι εξωτερικοί κίνδυνοι και ο εκφοβισμός στο σχολείο, δεν αποτελούν τους μόνους λόγους ανησυχίας. Η κοινοποίηση προσωπικών φωτογραφιών του παιδιού σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Τα παιδιά σας, κινδυνεύουν από απαγωγή, κλοπή ταυτότητας, ψηφιακή απαγωγή και άλλα.

Εάν δεν θέλετε να δείτε φωτογραφίες του παιδιού σας αναρτημένες σε ιστοσελίδες όλου του κόσμου, προσέξτε πολύ με τις φωτογραφίες που ανεβάζετε στο διαδίκτυο.

Μην δημοσιεύετε:

Φωτογραφίες από παιδιά άλλων ατόμων

Έχετε ξανακούσει για τη γονική συναίνεση; Πολύ απλά, δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία ενός ξένου παιδιού, χωρίς να έχετε πάρει πρώτα τη συγκατάθεση των γωνιών του.

Φωτογραφίες από το μπάνιο

Μην δημοσιεύετε φωτογραφίες του παιδιού σας στις οποίες αυτό είναι γυμνό ή ημίγυμνο, ακόμη και αν καλύπτεται με σαπουνάδες. Σκεφτείτε το πόσο μακριά, μπορεί να φτάσουν αυτές οι φωτογραφίες.

Φωτογραφίες με επισήμανση τοποθεσίας

Όταν βρίσκεστε με το παιδί σας, να απενεργοποιείτε από το smartphone σας τις ρυθμίσεις τοποθεσίας, διότι οι ακριβείς συντεταγμένες GPS που διαθέτει, θα μπορούσαν να μαρτυρούσαν το που ακριβώς βρίσκεστε. Επίσης, να γνωρίζετε ότι ορισμένες εφαρμογές social media έχουν χαρακτηριστικά θέσης που δείχνουν το σημείο που βρίσκεστε. Ποτέ δεν ξέρετε τι είδους εγκληματίες σας παρακολουθούν.

Φωτογραφίες αδιευκρίνιστων δραστηριοτήτων

Φωτογραφίες τύπου το παιδί τσουγκρίζει ένα ποτήρι σε μια γιορτή μπύρας, μπορούν εύκολα να τροποποιηθούν.

Διαπομπευτικές φωτογραφίες

Πολλοί, τραβούν το παιδί τους την ώρα που ξεσπά, τιμωρείται ή φοβάται. Αυτό, θα μπορούσε να είναι ταπεινωτικό για ένα παιδί, ανεξαρτήτου ηλικίας. Τα παιδιά είναι επιρρεπή σε κατάθλιψη, άγχος, και εκφοβισμό.

Φωτογραφίες κατά την αποφοίτηση

Οι φωτογραφίες των πτυχίων και των τίτλων σπουδών, μπορούν να παραποιηθούν και οι κλέφτες ταυτότητας παραμονεύουν. Όσο και να σας παρακαλάει το παιδί σας να ανεβάσετε μια φωτογραφία από την αποφοίτησή του στο γυμνάσιο, μην το κάνετε για κανένα λόγο.

Οτιδήποτε σας λέει το παιδί σας να μην ανεβάσετε

Αν το παιδί σας, σας ικετεύει να μην βάλετε κάποια φωτογραφία που δεν του αρέσει, μην το κάνετε. Κάποιο λόγο θα έχει. Αφήστε το να έχει γνώμη και το δικαίωμα της επιλογής, ακόμη και αν είναι μόλις 4 ετών.

Πρέπει να είστε ενημερωμένοι και πολύ προσεκτικοί με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την ιδιωτική ζωή των παιδιών σας!

Credit: TipHero

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο