“Γιατί πάντα θα βάζω τον άντρα μου πάνω από τα παιδιά μου”

Σε λιγότερο από ένα μήνα αφότου παντρευτήκαμε, πριν καν προλάβω να στείλω τις ευχαριστήριες κάρτες για τα δώρα που λάβαμε, βρέθηκα με ένα θετικό τεστ εγκυμοσύνης στα χέρια.

8μιση μήνες παντρεμένοι και ενώ ακόμη συνηθίζαμε την κοινή μας ζωή τους και τους καινούριους μας ρόλους ως σύζυγοι, γίναμε μητέρα και πατέρας. Δε θα πω ότι ο γιος μας ήταν “απρογραμμάτιστη εγκυμοσύνη” γιατί και οι δύο ανυπομονούσαμε να ξεκινήσουμε την οικογένειά μας, αλλά θα πω πως το να γίνεσαι μητέρα την ίδια χρονιά που γίνεσαι σύζυγος, είναι μία κατάσταση για γερά νεύρα.

Ο πρώτος χρόνος της ζωής του γιου μας ήταν και ο πιο δύσκολος του γάμου μας (μέχρι στιγμής), αλλά μου δίδαξε και ένα πολύ σημαντικό μάθημα: ο σύζυγός μας πρέπει ΠΑΝΤΑ να είναι πάνω από τα παιδιά μας.

Μην με παρεξηγήσετε, τα λατρεύω τα παιδιά μου και θα έκανα τα πάντα γι’ αυτά. Απλά αγαπώ τον σύζυγό μου περισσότερο.

Όποτε το αναφέρω αυτό, οι αντιδράσεις που λαμβάνω είναι θυμός και σοκ γιατί στην τελική η δήλωσή μου εναντιώνεται στον χρυσό κανόνα της μητρότητας. Το να είσαι δηλαδή καλός γονιός σημαίνει ότι θα θυσιάσεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ για την ευτυχία των παιδιών σου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο δεσμός ανάμεσα σε μία μητέρα και το παιδί της, είναι ιερός. Αλλά το να επενδύω στη σχέση που έχω με τον σύντροφό μου, πιστεύω πως θα μας ωφελήσει ως οικογένεια. Δίνοντας βαρύτητα στις ανάγκες του σημαίνει πως έχουμε πολύ λιγότερες πιθανότητες να χωρίσουμε και συνεπώς τα παιδιά μας θα μεγαλώσουν και με τους δύο τους γονείς.

Το να έχουμε μεταξύ μας μια υγιή σχέση αποτελεί και παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά μας, γιατί είμαστε το πρώτο παράδειγμα που θα έχουν ενός ευτυχισμένου γάμου. Το να μεγαλώνουν βλέποντας τους γονείς τους να αγαπούν και να εκτιμούν ο ένας τον άλλον, είναι το κλειδί για τις δικές τους επιτυχημένες μελλοντικές σχέσεις. Αν μπορούμε να πάμε διακοπές μια φορά τον χρόνο, θα πάμε οι δυο μας και δεν νιώθω τύψεις όταν ζητάω βοήθεια από την οικογένεια για να βγούμε ένα ραντεβού όπου θα μπορέσουμε να μιλήσουμε και για άλλα πράγματα εκτός από τα παιδιά.

Σε λίγα χρόνια που θα μεγαλώσουν και θα φύγουν από το σπίτι, θέλω να βρεθώ μόνη μου με έναν άντρα που αγάπησα και παντρεύτηκα και όχι με κάποιον που είναι πλέον ένας ξένος.

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο