Αυτό το Μυστικό Κρύβεται Πίσω από το Γεγονός που οι Γυναίκες Αργούν Τόσο Πολύ να Ετοιμαστούν

Οι γυναίκες το ακούνε μια ζωή: γιατί αργούν τόσο πολύ να ετοιμαστούν το πρωί; Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο πιστεύουν ότι έχουν βρει την απάντηση, και δεν έχει να κάνει με τη γυναικεία ματαιοδοξία. 

Ακόμα να ετοιμαστείς;
Είναι γνωστό ότι τα πιο ελκυστικά άτομα έχουν την τάση να βγάζουν περισσότερα χρήματα από τους όχι και τόσο χαρισματικούς στην ομορφιά. Ωστόσο, οι ερευνητές το πήγαν ένα βήμα παραπέρα για να δουν αν παίζει ρόλο η περιποίηση στον ορισμό του “ελκυστικού”. Ανακάλυψαν ότι όσο περισσότερο περιποιημένη θεωρείται μια γυναίκα, τόσο περισσότερα χρήματα βγάζει. Στη πράξη, αποδίδει να ξοδέψει κανείς περισσότερο χρόνο για να δείχνει ωραίος/α.


Η έρευνα ανακάλυψε ότι οι άντρες είχαν να κάνουν λιγότερα πράγματα για να φαίνονται “καλά περιποιημένοι”. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι “η σημασία της ελκυστικότητας μπορεί να διαφέρει ανά φύλο, βρήκαμε ότι η εξωτερική περιποίηση του ατόμου μετράει σημαντικά για τις γυναίκες, και κατά το ήμισυ για τους άντρες.”

Οι πρωινές συνήθειες των γυναικών και των αντρών. Φαίνονται ακριβείς!

Φαινόμενο φωτοστέφανου
Μέρος των προκαταλήψεων των ατόμων σχετικά με την ελκυστικότητα, προέρχεται από κάτι που ονομάζεται “φαινόμενο φωτοστέφανου”. Αυτό σημαίνει ότι αποδίδουμε στα ελκυστικά άτομα ότι έχουν και άλλα επιθυμητά χαρακτηριστικά.


Ακόμα και αν η ρουτίνα του μακιγιάζ μιας γυναίκας είναι μόνο για τα βασικά, χρειάζεται λίγος χρόνος για να κολλήσεις τις βλεφαρίδες σου με ένα εργαλείο που μοιάζει να βγήκε από ταινία τρόμου.

Πως ετοιμάζονται οι άντρες το πρωί:

Όσον αφορά την ελκυστικότητα, οι γυναίκες τα πάνε το ίδιο καλά με τους άντρες, μέχρι να φτάσουν σε ανώτερες θέσεις εργασίας. Όταν έχουν διευθυντικές θέσεις με κύρος, η ελκυστικότητα αντιμετωπίζεται σαν κάτι το αρνητικό. Στην πράξη, οι γυναίκες πρέπει να είναι αρκετά περιποιημένες, αλλά όχι πολύ ελκυστικές.

Λένε ότι μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος, αλλά για τις γυναίκες σημαίνει περισσότερα χρήματα.

Οι γυναίκες κυνηγούν “φυσική, αλλά όχι πολύ φυσική, και όχι πολύ βαριά εμφάνιση που δε θα πάρω προαγωγή”.


Οι γυναίκες που έχουν μακριά μαλλιά χρειάζονται παραπάνω χρόνο για να φτιάξουν τα μαλλιά τους. Επιπλέον, αν καείς από το σίδερο πρέπει να βάλεις πάγο στα δάχτυλά σου.

Στο τέλος της μέρας, η εργασιακή σας ηθική θα πρέπει να μετράει περισσότερο από την εμφάνισή σας. Ας εργαστούμε πιο σκληρά για να μη κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του ή μια γυναίκα από τη ρουτίνα του μακιγιάζ της. 

Credit: memes.com

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο