Αυτή η Μητέρα δημοσίευσε την Φωτογραφία της Κοιλιάς της 4 μέρες μετά την Καισαρική. Ο λόγος; Θα σας συγκλονίσει!

Μερικές φορές μια selfie είναι μια φαινομενικά εύκολη πράξη, αλλά γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη, αν ζεις σε μια κοινωνία που μαστίζεται από στίγματα, στερεότυπα και μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς.

Αυτή είναι η ιδέα που ενισχύεται χάρη στην μαμά από την Αυστραλία και blogger, Mel Watts, η οποία ανέβασε δύο εικόνες: μια από την προχωρημένη εγκυμοσύνη της με τον γιο της Sonny George (το τέταρτο παιδί της) και την άλλη μετά από τέσσερις ημέρες μετά την γέννα του Sonny μέσω καισαρικής τομής.

Γράφει η Watts, η οποία διαχειρίζεται το The Modern Mumma, «το σώμα μου έχει ραγάδες και σημάδια. Αλλά αυτό το σώμα … μου έδωσε μια άλλη ζωή … Έναν άλλο μικρό άνθρωπο για να αγαπώ και να νοιάζομαι … Τόσες φορές έχω αμφιβάλει για το σώμα μου, τόσες πολλές φορές έχω πει ότι δεν μου άρεσε. Στην πραγματικότητα, αυτό το σώμα έχει κάνει ό, τι θα ήθελα ποτέ να κάνει. Νιώθουμε σαν να πρέπει να ακολουθήσουμε το στίγμα της κοινωνίας για το πως πρέπει να μοιάζουμε όταν, στην πραγματικότητα, πρέπει να κάνουμε ό, τι αισθανόμαστε καλύτερο για μας. Και κάθε σώμα έχει το δικό στίγμα.»

Η ανάρτηση αυτή έλαβε μέχρι σήμερα πάνω από 6.400 «αρέσει» και συγκέντρωσε εκατοντάδες σχόλια, πολλά από τα οποία προέρχονταν από γυναίκες που είχαν και οι ίδιες καισαρική τομή. «Αγωνίζομαι καθημερινά να κρύψω την τομή μου, αυτό με φέρνει πίσω στην πραγματικότητα και την ευγνωμοσύνη», γράφει ένας σχολιαστής.

«Οι απαντήσεις στην ανάρτηση ήταν εκπληκτικές», δήλωσε η Watts. «Η πλειοψηφία τους είναι γυναίκες που αισθάνονται ότι χρειάζονται την υπενθύμιση ότι έχουν την τομή και τους αρέσει πολύ γιατί από εκεί βγήκε το θείο δώρο τους.»

«Νομίζω ότι όλες πρέπει να θυμόμαστε, ανεξάρτητα από το πόσο κατάλληλο, πόσο ακατάλληλο, πόσο μικρό ή πόσο μεγάλο είναι το σημάδι στο σώμα μας. Απλά σκεφτείτε το μωρό σας και τι έχετε δημιουργήσει.»

Credit: Mic

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο