Αποφάσισε να γράψει ένα Γράμμα για τη Σύζυγό του. Το περιεχόμενο; Μας έκανε να δακρύσουμε…

Η Rayena δεν είναι μόνο μητέρα, αλλά εργάζεται και ως νοσοκόμα. Ζει στο Gardendale με τον σύζυγό της, Bobby και το μικρό παιδί τους.

Ο Bobby γνωρίζει ότι η Rayena είναι εξαντλημένη. Έχοντας αφιερώσει τη ζωή της στη διάσωση των ασθενών της και την ανατροφή ενός μικρού παιδιού, σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Μια μέρα, όταν μπήκε στην κρεβατοκάμαρά τους, βρήκε την Rayena να ξεκλέβει λίγα λεπτά ύπνου πριν γυρίσει στη δουλειά, με τα χέρια της τυλιγμένα γύρω από το γιο τους. Εκείνη τη στιγμή, τόσες πολλές σκέψεις και συναισθήματα κατέκλυσαν το μυαλό του και την καρδιά του, που αποφάσισε να τα καταγράψει σε ένα γράμμα.

Facebook

Αυτή είναι η γυναίκα μου που κοιμάται. Σε μια ώρα που θα ξυπνήσει, θα ντυθεί και θα πάει στη δουλειά.

Τα εργαλεία και τα αντικείμενα που χρειάζεται για να εκτελέσει την εργασία της θα συγκεντρωθούν και θα ελεγχθούν σχολαστικά – τα μαλλιά και το μακιγιάζ της θα γίνουν γρήγορα. Θα διαμαρτύρεται ότι φαίνεται απαίσια. Θα διαφωνήσω με έμφαση και θα της δώσω ένα φλιτζάνι καφέ.

Θα καθίσει στον καναπέ με τα πόδια σταυρωμένα και θα προσπαθήσει να πιεί δυο γουλιές, ενώ ταυτόχρονα θα παίζει με το παιδί που θα χοροπηδάει τριγύρω της.

Περιστασιακά το βλέμμα της θα “χάνεται” καθώς θα μιλάμε, προετοιμάζοντας σιωπηλά τον εαυτό της για την επερχόμενη βάρδια. Νομίζει ότι δεν το παρατηρώ.

Θα φιλήσει το μωρό κι εμένα και θα φύγει για να πάει να φροντίσει ανθρώπους που έχουν τη χειρότερη ημέρα της ζωής τους. Ατυχήματα με το αυτοκίνητο, τραύματα από σφαίρες, εκρήξεις, εγκαύματα – επαγγελματίες, φτωχοί, κληρικοί, τοξικομανείς και πόpvες – μητέρες, πατέρες, γιοι, κόρες και οικογένειες – δεν έχει σημασία ποιος είσαι ή τι σου συνέβη.

Θα σας φροντίσει.

Θα γυρίσει στο σπίτι 14 ώρες αργότερα, θα βγάλει τα παπούτσια που έχουν πατήσει σε αίμα, χολή, δάκρυα και φωτιά και θα τα αφήσει έξω. Μερικές φορές δεν θα θέλει να μιλήσει γι’ αυτό. Μερικές φορές δεν μπορεί να περιμένει να μιλήσει γι’ αυτό.

Μερικές φορές θα γελάσει μέχρι να δακρύσει και μερικές φορές μόνο θα φωνάξει, αλλά ανεξάρτητα από αυτές τις στιγμές, θα είναι στην ώρα της για την επόμενη βάρδια.

Η γυναίκα μου είναι νοσοκόμα. Η γυναίκα μου είναι ήρωας.

Credits: TVP

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο