«Αντί να Χάσω Κιλά, δοκίμασα απλά να φορέσω Ρούχα μεγαλύτερου Μεγέθους. Το Αποτέλεσμα; Εκπληκτικό!»

“Γεια σας! Με λένε Arianna και τα τελευταία 4 χρόνια έχω πάρει 13 κιλά.”

“Σήμερα, επίσης, είμαι πιο υγιής και ευτυχισμένη από ποτέ. Κι αυτό γιατί 4 χρόνια πριν ξεπέρασα τις διατροφικές διαταραχές που ξεκίνησαν στην εφηβεία μου.”

“Όποτε έφτανα στα κιλά που ήθελα, γρήγορα ανακάλυπτα ότι συνέχιζα να μισώ το σώμα μου και αποφάσιζα ότι έπρεπε να προσαρμόσω τον στόχο μου. Ανακάλυψα ότι ήμουν σε μια σχέση, δουλειά και ζωή που μου άρεσε ότι σταμάτησε να με απασχολεί το βάρος μου (και άρχισα να παίρνω κιλά).”

“Είμαι πολύ ευγνώμων που επανήλθα, αλλά από την στιγμή που αποφάσισα να μείνω σ’αυτά τα κιλά, αυτό σημαίνει ότι σχεδόν όλα τα ρούχα μου δεν μου κάνουν – και μέχρι στιγμής αρνιόμουν να αγοράσω μεγαλύτερο μέγεθος.”

“Φαίνεται πως είναι δύσκολο να διώξει κανείς την ιδέα ότι αδύνατη=όμορφη=ευτυχισμένη.”

“Ειδικά όταν αυτή η ιδέα υποστηρίζεται από όλα τα μέσα:”

“Αν και καταλάβαινα ότι δεν ήταν ανάγκη να χάσω κιλά, υπήρχε πάντα μια φωνή που μου έλεγε ότι θα τα έχανα και την άκουγα πάντα πιο έντονα όποτε ντυνόμουν.”

“Κάθε μέρα αντιμετώπιζα το ίδιο απαίσιο πράγμα – μια ντουλάπα που μου έλεγε ότι το σώμα μου δεν ήταν το σωστό. Τα ρούχα μου άλλαζαν τις απόψεις που μου πήραν χρόνια για να αποδεχτώ.”

“Το πλάνο, λοιπόν, ήταν το εξής:

1. Να δοκιμάσω ό,τι είχα στα συρτάρια και την ντουλάπα μου
2. Να δωρίσω ό,τι δεν με έκανε (τα πάντα)
3. Να αγοράσω ρούχα που με κάνουν
4. Να φοράω ό,τι με κάνει ευτυχισμένη.”

“Πριν πείτε οτιδήποτε, να σας πω ότι γυμνάζομαι τακτικά και ακολουθώ ισορροπημένη διατροφή. Σίγουρα θα μπορούσα και καλύτερα, αλλά δεν θέλω να είναι αυτό το επίκεντρο της ζωής μου.”

“Και αυτό είναι εντάξει!”

“Έτσι, μια Δευτέρα πέταξα όλα τα πράγματα μου στο πάτωμα και άρχισα να ξεσκαρτάρω.”

“Αρχικά ήταν διασκεδαστικό, αλλά όταν άρχισα να δοκιμάζω τα ρούχα, η διάθεση μου έπεσε. Αυτά τα ρούχα τα είχα καιρό και μου θύμιζαν έναν εαυτό όπου άξιζε να επιστρέψω – αγνοώντας πόσο δυστυχισμένη ήμουν φτάνοντας εκεί.”

“Έτσι, θύμισα στον εαυτό μου τον λόγο που ήμουν πιο βαριά πλέον, ο οποίος ήταν πολύ καλός λόγος, χαλάρωσα και ένιωσα πιο ελεύθερη πετώντας τα ρούχα στην στοίβα με αυτά που ήθελα να ξεφορτωθώ.”

“Το θέμα με το να κρατάς τα ρούχα που δεν σε κάνουν είναι ότι καταλήγεις να έχεις πάρα πολλά ρούχα. Ανακάλυψα όμως και ρούχα που με έκαναν και αισθάνθηκα πιο χαρούμενη!”

“Τελειώνοντας είχα ξεχωρίσει για δωρεά:
5 τζιν σορτς
8 φούστες
3 παντελόνια
5 πουκάμισα
9 φορέματα.”

“Μετά πήγα για ψώνια. Ήμουν αγχωμένη για το πόσα λεφτά θα ξόδευα για να πάρω ρούχα καλής ποιότητας. Αποφάσισα να πάρω λεφτά από τις οικονομίες μου, περίπου $300-$400 και το είδα σαν επένδυση για την ψυχική και σωματική μου υγεία.”

“Έφυγα την Τετάρτη από την δουλειά, προετοιμασμένη να ξοδέψω χρήματα. Δεν μπορούσα όμως να διώξω το συναίσθημα της ντροπής, επειδή αναγκαζόμουν να πάρω ρούχα μεγαλύτερου νούμερου, που σήμαινε ότι είχα αποτύχει να χάσω τα κιλά που ήθελα. Έδιωξα τις άσχημες σκέψεις από το μυαλό μου και αποφάσισα να προχωρήσω.”
“Έκανα λάθος!!”

“Τα δοκιμαστήρια είναι τραυματικά μέρη γενικότερα, ειδικά όταν παίρνεις να δοκιμάσεις το λάθος νούμερο και απ’έξω σε περιμένει ένα σωρό κόσμος. Έμεινα μία ώρα στο πρώτο μαγαζί που πήγα και έφυγα σχεδόν με κλάματα.”

“Έδωσα στον εαυτό μου περιθώριο μερικές μέρες και μετά ξεκίνησα την δεύτερη προσπάθεια μου. Πήγα στα μαγαζιά της γειτονιάς μου, μίλησα με πολύ φιλικές πωλήτριες και έκανα στάση στο αγαπημένο μου καφέ. Ίσως γι’αυτό τον λόγο έβρισκα πιο καλά ρούχα. Δεν μου άρεσαν όλα ξαφνικά, αλλά αποφάσισα να αφοσιωθώ σ’αυτό μέχρι να βρω κάτι που να με κάνει να νιώθω καλά.”

“Δεν συμβιβαζόμουν με πράγματα που με έκαναν – ήθελα πράγματα που να μου αρέσουν.”
“Τελικά, αγόρασα:
2 σορτς
2 πουκάμισα
5 φορέματα
2 ολόσωμες φόρμες”
“Συνολικά, κόστισαν κάτι παραπάνω από $400. Και ήταν πραγματικά υπέροχο να τα φοράω.”

“Από την Παρασκευή που τα πήρα και όλο το Σαββατοκύριακο και προσπαθούσα να δω πώς θα τα φορέσω. Ο κόσμος τα παρατήρησε από την αρχή. Δεχόμουν θετικά σχόλια από παντού.”

“Το καλό είναι ότι αυτό όλο δεν κρατάει μια εβδομάδα μόνο – είναι αλλαγή ζωής. Δεν θα φοβάμαι πια να ντυθώ, ούτε θα χρειάζεται να κρύψω το σώμα μου.”

“Αυτό δεν σημαίνει ότι έχω αποδεχτεί το σώμα μου 100% ή ότι η αυτοπεποίθηση μου είναι αδιαπέραστη. Οι αρνητικές σκέψεις θα μου έρχονται στις πιο ευάλωτες στιγμές. Αλλά έχω αρχίσει να αποδέχομαι οτι μπορώ απλά να υπάρχω όπως είμαι.”

“Και θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι που εύχομαι να είχε μοιραστεί κάποιος και με μένα: αν ανοίξετε την ντουλάπα και δείτε ότι τα πράγματα σας δεν σας κάνουν πια, δεν πρέπει να το πάρετε συναισθηματικά. Δεν έχετε αποτύχει. Μπορείτε απλά να αγοράσετε καινούρια ρούχα ή να μεταποιήσετε τα παλιά σας. Δεν είναι τίποτα φοβερό, και θα εύχεστε να το είχατε κάνει νωρίτερα.”

Credit: buzzfeed.com

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο