Την τελευταία φορά που δημοσίευσε φωτογραφία της με Μπικίνι ήταν 20 χρονών! Σήμερα, μάνα πλέον, δεν της καίγεται καρφάκι…

Είμαι 38 χρονών, μητέρα δύο παιδιών και σε αντίθεση με το τι θεωρούν οι άλλοι “σωστό” ακόμη φοράω μπικίνι στην παραλία!

Την τελευταία φορά που δημοσίευσα φωτογραφία μου με μπικίνι στο MySpace ήμουν ανύπαντρη, κοντά στα 20 και διασκέδαζα με τους φίλους μου σε ένα rooftop party στο Μπρούκλιν.

Σύμφωνα λοιπόν με άπειρες λίστες και ιστοσελίδες, δεν θα έπρεπε να φοράω μπικίνι και αν τολμήσω να το κάνω, σίγουρα δεν πρέπει να δημοσιεύσω τη φωτογραφία στο ίντερνετ.

Η κοινή λογική λέει ότι απλά θα ντροπιάσω τον εαυτό μου με το πόσο μεγάλη / χοντρή είμαι ή ότι – εναλλακτικά – το κάνω για την μόστρα ελπίζοντας να αποσπάσω ευγενικά σχόλια από παλιούς φίλους και συμμαθητές.

Ο λόγος όμως που φοράω μπικίνι είναι απλός: το προτιμώ!

Φοράω μπικίνι γιατί ντύνομαι ως άτομο και όχι ως “μαμά”. Φυσικά η γκαρνταρόμπα μου έχει αλλάξει με την πάροδο των χρόνων καθώς μεγάλωσα και απέκτησα παιδιά. Π.χ. δεν φοράω πλέον μίνι φούστες γιατί δεν είναι βολικές. Δεν φοράω τακούνια επειδή δεν μπορείς να κυνηγάς τα παιδιά σου πάνω στο 12ποντο. Δεν ντύνομαι για να πάω σε πάρτυ, σε κάποιον χορό ή για ποτό. Ντύνομαι για να πάω τον γιο μου στην παιδική χαρά.

Ό,τι λοιπόν κι αν σκέφτεστε εσείς οι ανεγκέφαλοι 20ριδες που με κρίνεται, μπορώ να φοράω Ο,ΤΙ ΘΕΛΩ. Ακόμη κι αν συνήθως είναι μπλούζα και τζιν, στην παραλία θέλω να βάλω μπικίνι.

Ύστερα από δύο εγκυμοσύνες, θηλασμό, σκαμπανεβάσματα στο βάρος και επιλόχια κατάθλιψη, δεν ένιωθα το ίδιο μου το σώμα ως δικό μου για πάρα πολύ καιρό.

Το καλύτερο πράγμα όμως με το να είσαι 38 και όχι 21 ή 15, είναι ότι πλέον δεν αποζητάς την αποδοχή των άλλων. Δεν με απασχολεί να με θεωρούν cool ή ακόμη και αδύνατη.

Στην φωτογραφία είμαστε ευτυχισμένοι και ο σύζυγός μου κρατάει και τα δύο μας παιδιά οπότε δεν μπορώ να κρυφτώ από πίσω τους. Ήμουν σε δίλημμα: να την δημοσιεύσω ή όχι; Ήθελα η φωτογραφία μου με το μπικίνι να βρίσκεται στο ίντερνετ όπου μπορούν να την δουν όλοι; Και τότε σκέφτηκα: γ@μ@ το.

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο