Αλίκη Βουγιουκλάκη: Τι απάντησε στον Κωνσταντίνο Καραμανλή όταν της ζήτησε να πολιτευτεί

Τι κι αν πέρασαν τόσα χρόνια από τότε που έφυγε η Αλίκη Βουγιουκλάκη από τη ζωή, ο κόσμος δεν έχει πάψει να την αγαπάει και να ενδιαφέρεται να μάθει όλα όσα αφορούσαν τη ζωή της.

Οι ταινίες της εξακολουθούν να προβάλλονται ακόμη και σήμερα και όλοι μας τη χαζεύουμε και θαυμάζουμε το αυθεντικό ταλέντο και τη λάμψη που εξέπεμπε. Ο αδερφός της, Αντώνης Βουγιουκλάκης, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “Glyfada free press“, στην οποία έκανε αποκαλύψεις για το πιο λαμπρό αστέρι που πέρασε ποτέ από το θέατρο της χώρας μας.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην παιδική ηλικία της Αλίκης και στο πώς ασχολήθηκε με το θέατρο: “Όταν ήταν μικρή, δεν μας έλεγε ότι ήθελε να γίνει ηθοποιός, αλλά φαινόταν. Στο σχολείο ήταν περιζήτητη για να παίξει σε όλες τις παραστάσεις. Μάλιστα, στις τελευταίες τάξεις έπαιξε έργα γνωστών θεατρικών συγγραφέων, κάποιοι εκ των οποίων όταν είδαν την παράσταση, της είπαν “Εσύ, παιδί μου, πρέπει να γίνεις ηθοποιός”. Υπάρχει μάλιστα μια σχολική φωτογραφία με τις συμμαθήτριές της, όλες ντυμένες με εθνικές στολές. Όλα τα κοpίτσια κοιτούν εκεί που τους είπε ο φωτογράφος. Η μόνη που κοιτάζει κατάματα τον φακό είναι η Αλίκη. Δεν ήταν τυχαίο. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο.

Στη συνέχεια, ο Τ. Βουγιουκλάκης έκανε μια αποκάλυψη που δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη, αφού για άλλη μια φορά, αποδείχτηκε πως δικαίως η Αλίκη κατείχε τον τίτλο “εθνική σταρ”. Αναφέρθηκε στη χρονική περίοδο που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ζήτησε από την ηθοποιό να κατέβει στην πολιτική. Η απάντησή της, αποστομωτική: “Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής της είχε ζητήσει τότε να κατέβει μαζί τους στις εκλογές. Του απάντησε, λοιπόν, “Πρόεδρε, πόσο είχες στις τελευταίες εκλογές;”. Λέει ο Καραμανλής “51%”. “Εγώ όμως”, του απάντησε, “έχω 100%”. Και δεν κατέβηκε βέβαια. Η Αλίκη ήταν λίγο πιο πονηρή από αλεπού.

[via]

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο