Έτσι θα περπατάς σαν μοντέλο! 10 Μικρά Μυστικά για να αισθάνεσαι Άνετα με τις Ψηλοτάκουνες Γόβες σου.

Οι ψηλοτάκουνες γόβες είναι ο καλύτερος φίλος της γυναίκας: μας δείχνουν ψηλότερες, πιο αδύνατες και νιώθουμε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, το περπάτημα με ψηλά τακούνια μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά αν δεν είστε συνηθισμένοι. Μην ανησυχείτε, απαιτείται απλά λίγη εξάσκηση. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές και θα περπατάτε με 12ποντα σαν μοντέλα! 

1. Κάντε πιο μικρά βήματα.

Αν τώρα μαθαίνετε να περπατάτε με ψηλοτάκουνα παπούτσια, τότε κάντε μικρά και αργά βήματα. Μη λυγίζετε τα γόνατά σας περισσότερο από το φυσιολογικό. Θα παρατηρήσετε ότι τα ψηλοτάκουνα τείνουν να μειώνουν τη δρασκελιά σας. Όσο πιο ψηλό το τακούνι, τόσο πιο μικρός θα είναι ο βηματισμός. Μη κάνετε μεγαλύτερα βήματα, και συνεχίστε τα μικρά για να νιώσετε πιο άνετα.

2. Πατήστε από τη φτέρνα προς τις μύτες των ποδιών.

Ο στόχος είναι να περπατάτε όσο το δυνατόν πιο φυσιολογικά. Πατήστε πρώτα τη φτέρνα και στη συνέχεια σταθερά πατήστε με το υπόλοιπο πόδι. Μόλις το βάρος σας θα είναι σε όλο το πόδι, μετατοπίστε το βάρος σας προς τα μπροστά σαν να περπατάτε στις μύτες, και ετοιμαστείτε για το επόμενο βήμα.

3. Βελτιώστε τη στάση σας

Το περπάτημα με ψηλοτάκουνα εξαρτάται από τη διατήρηση της καλής στάσης του σώματος. Αν καμπουριάζετε ενώ περπατάτε, ανατρέπει τον αρχικό σκοπό των ψηλοτάκουνων, που είναι να φαινόμαστε άνετες και με αυτοπεποίθηση. Για να πάρετε τη σωστή στάση φανταστείτε ότι υπάρχει ένα αόρατο σχοινί που κρατάει το κεφάλι σας ψηλά και ευθυγραμμίζεται με την σπονδυλική στήλη. Το σαγόνι σας θα πρέπει να είναι παράλληλα με το έδαφος, αποφύγετε να κοιτάζετε κάτω ενώ περπατάτε. Ισιώστε τους ώμους σας και κρατήστε τα χέρια σας χαλαρά στο πλάι. Κουνήστε τα χέρια σας ελαφρά για ισορροπία. Ρουφήξτε τη κοιλιά σας προς την σπονδυλική στήλη, αυτό θα σας βοηθήσει να στέκεστε ίσια ενώ θα φαίνεστε πιο αδύναμη. Λυγίστε τα γόνατα ελαφριά και περπατήστε με τα πόδια σε κοντινή απόσταση, έχοντας τα δάχτυλα των ποδιών να δείχνουν ευθεία.

4. Φανταστείτε ότι περπατάτε σε μια ευθεία αόρατη γραμμή. 

Τα μοντέλα συχνά διασταυρώνουν το ένα πόδι ελαφρώς από το άλλο για να προσδώσουν περισσότερο κούνημα στο βάδισμα. Για να το πετύχετε, φανταστείτε ότι περπατάτε σε μια νοητή ευθεία γραμμή. Το ένα πόδι θα μπαίνει ακριβώς το ένα μπροστά από το άλλο, με τα δάχτυλα να δείχνουν στην ευθεία. Χρειάζεται λίγη εξάσκηση, αλλά το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

5. Κάντε εξάσκηση στο σπίτι.

Φορέστε τις γόβες σας για μια μέρα στο σπίτι πριν τις φορέσετε έξω. Όχι μόνο θα συνηθίσετε να τις φοράτε, αλλά και ο πάτος θα γλιστράει λιγότερο.

6. Εξασκηθείτε να στέκεστε με τακούνια.

Όχι μόνο πρέπει να μάθετε να περπατάτε με ψηλοτάκουνα, αλλά πρέπει και να μάθετε να στέκεστε. Μπορεί να ακούγεται απλό, αλλά πολλές γυναίκες δεν ξέρουν πως να το κάνουν. Σταθείτε με την φτέρνα ενός ποδιού να ακουμπάει στη μέση του άλλου ποδιού, υπό γωνία. Αλλάξτε πόδι μόλις κουραστείτε.

7. Κάντε ένα διάλειμμα από τα ψηλοτάκουνα.

Όταν φοράτε ψηλοτάκουνα, η καλύτερη συμβουλή για να μη πονέσουν τα πόδια σας είναι να κάθεστε όποτε είναι δυνατόν. Θυμηθείτε να σταυρώνετε τα πόδια σας, καθίστε ίσια και τεντώστε τα όποτε μπορείτε. Προσπαθήστε να μη βγάλετε καθόλου τις γόβες, καθώς τα πόδια σας θα πρηστούν και θα νιώσετε μεγάλη δυσφορία αργότερα όταν τα ξαναφορέσετε.

8. Μη φοράτε ψηλοτάκουνα συχνά.

Τα ψηλοτάκουνα είναι ωραία, αλλά αν τα φοράτε συχνά θα αποκτήσετε φουσκάλες, μπορεί να σχηματιστεί κότσι ή και να ασκηθεί πίεση στη πλάτη. Το σώμα σας και τα πόδια σας χρειάζονται ξεκούραση. Αν πρέπει να φοράτε ψηλοτάκουνα κάθε μέρα στη δουλειά, φορέστε διαφορετικά παπούτσια με διαφορετικά ύψη τακουνιού. Αυτό θα αποτρέψει την άσκηση πίεσης σε συγκεκριμένα σημεία και θα νιώσετε τα πόδια σας πιο ξεκούραστα.

9. Ξεκινήστε από χαμηλά τακούνια και σταδιακά μεγαλώστε τα

Δεν είναι καλή ιδέα να φορέσετε κατευθείαν 10ποντο, ειδικά αν δεν είστε εξοικειωμένη με τα ψηλοτάκουνα. Υπάρχουν πολλά τακούνια για να διαλέξετε, και το καλύτερο είναι να ξεκινήσετε από τα χαμηλά και σταδιακά με τον καιρό να φορέσετε πιο ψηλά.

10. Φορέστε το σωστό μέγεθος

Το σωστό μέγεθος παπουτσιού είναι απαραίτητο ειδικά όταν αγοράζετε ψηλοτάκουνα. Κάθε μάρκα μπορεί να έχει διαφορετικό μέγεθος που σας ταιριάζει. Πάντα να δοκιμάζετε τα παπούτσια πριν τα αγοράσετε.

Credit: adme.ru

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο