Το μοντέλο που είναι πιο πετυχημένο στα 86 απ’ ότι ήταν στα 20!

Η Daphne Selfe είναι 86 ετών και αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της μόδας. Ξεκίνησε να δουλεύει ως μοντέλο το 1949, όμως η καριέρα της απογειώθηκε στα 70 της και μέχρι και σήμερα συνεχίζει να συνεργάζεται με τους καλύτερους σχεδιαστές.

Στα 20 της, όπως εξομολογείται, ο κόσμος της μόδας δεν είχε τη λάμψη που έχει σήμερα και η ίδια, δεν έμοιαζε με τα πρότυπα της εποχής της, καθώς είχε μια κλασική ομορφιά και κυματιστά μαλλιά. Όσο για την καριέρα της, ήταν σταθερή, όμως πάντα μέτρια, μέχρι που έφτασε τα 70 και τότε, το 1998, το πρακτορείο Red Dead της ζήτησε να συμμετάσχει στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

Αυτό την καθιέρωσε ως ένα σύμβολο στον χώρο της. Η ίδια παραδέχεται πως αυτό που της συνέβη είναι κάτι πάρα πολύ σπάνιο, μιας και όσο ο χρόνος περνάει, η πορεία της ανεβαίνει, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μοντέλα. Την τελευταία πενταετία έχει δουλέψει σε πολλά μέρη του κόσμου, όπως το Παρίσι, η Πράγα, το Βερολίνο, το Πεκίνο, η Ίμπιζα και η Νότια Αφρική, ενώ κατάφερε να γίνει και εξώφυλλο στη Vogue, κάτι που δεν πίστευε πως θα γινόταν ποτέ και πως αποτελούσε ένα χαμένο όνειρο των νεανικών της χρόνων.

Η Daphne έχει εργαστεί ως μοντέλο για τους Mario Testino, McCartney και Rankin και ο Rankin της είπε πως η διαφορά της με τα νεότερα μοντέλα είναι στο βλέμμα, μιας και εκείνη έχει την εμπειρία που λείπει από τα κοpίτσια. Η 86χρονη γυναίκα αποτελεί πάντως παράδειγμα προς μίμηση, μιας και είναι πολύ δραστήρια, γυμνάζεται καθημερινά και λατρεύει να δοκιμάζει νέα πράγματα. Επίσης, μαζεύει χρήματα για την τοπική εκκλησία και της αρέσει να βλέπει “Downton Abbey“. Έχει έναν γιο, με τον οποίο μοιράζεται το πάθος της για δραστηριότητες –και ο οποίος είναι τραπεζίτης και εξερευνητής, ενώ τώρα διδάσκει γιόγκα στην Ινδία– και δύο κόρες, όπως και τέσσερα εγγόνια.

Όσο για τις συμβουλές που δίνει στη νέα γενιά, είναι πως θα πρέπει να δείχνει μια βασική νοημοσύνη σε όποιο επάγγελμα και αν επιλέξει να ακολουθήσει, καθώς αυτό το χαρακτηριστικό είναι που κάνει κάποιον ισχυρό και τον ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Επιπλέον, λέει στα νέα μοντέλα να μάθουν να δέχονται την απόρριψη, μιας και σε περίπτωση που δεν ανταποκρίνονται στο πλάνο των σχεδιαστών, αυτό δεν είναι δικό τους πρόβλημα. Βέβαια, η ίδια ξέρει πως οι νέες κοπέλες δυσκολεύονται πολύ με αυτήν την ιδέα, όμως εκείνη δεν ανησυχεί και προχωρά στην επόμενη οντισιόν, σαν μεγάλη, λογική ή… αναίσθητη, όπως δηλώνει. λΑλλωστε, μετά από 66 χρόνια μόντελινγκ, ξέρει καλύτερα από όλους πώς να κινηθεί.

[via]

Related posts

Γυναίκες ήρωες: Αφιέρωμα στις ηρωίδες που κράτησαν όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα χρόνια

Collette Divitto | Δεν έβρισκε δουλειά πουθενά επειδή έχει σύνδρομο Down και άνοιξε δική της εταιρεία

«Τρώω αυτά τα φαγήτα, έχασα 30 κιλά»: Αυτό είναι το μυστικό στη δίαιτα της Τζούλι Μασίνο