Γυναίκα-θρύλος η Νανά Μούσχουρη: Τιμήθηκε με το μεγαλύτερο γερμανικό “Βραβείο Κοινού”

Νανά Μούσχουρη: Δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνει τιμητική διάκριση στην πορεία της καλλιτεχνικής πορείας της. Η Νανά Μούσχουρη είναι σχεδόν 88 ετών και πραγματικά πρόκειται για μία γυναίκα-θρύλο που έχει ζήσει τη ζωή της όπως την ήθελε και που έχει αφήσει μια βαριά παρακαταθήκη στην Ελλάδα και τους Έλληνες.

Νανά Μούσχουρη: Μια ακόμη διάκριση στο ενεργητικό της

Μία ακόμη τιμητική διάκριση σε μία πληθωρική καριέρα για τη Νάνα Μούσχουρη, το Γερμανικό Βραβείο Κοινού Goldene Henne για το σύνολο του έργου της. Μετά από 300 χρυσούς και πλατινένιους δίσκους, μετά από πωλήσεις 300 εκατομμυρίων δίσκων ή CD, μετά από αμέτρητες βραβεύσεις, η ελληνίδα τραγουδίστρια, που διαμένει μόνιμα στη Γενεύη, τιμάται φέτος με το μεγαλύτερο γερμανικό “Βραβείο Κοινού” για το σύνολο του έργου της.

Η απονομή έγινε την Παρασκευή στη Λειψία σ’ ένα φαντασμαγορικό σόου, με τη συμμετοχή δεκάδων γνωστών καλλιτεχνών. Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο Φλόριαν Ζίλμπεραϊζεν, ένας από τους δημοφιλέστερους αστέρες της γερμανικής ποπ μουσικής. H Νάνα Μούσχουρη έχει ξεχωρίσει στη Γερμανία από το 1962, με το τραγούδι Weiße Rosen aus Athen (“Λευκά τριαντάφυλλα από την Αθήνα”), που γνώρισε τεράστια επιτυχία.

Πρόκειται για τη γερμανική διασκευή του τραγουδιού “Σαν σφυρίξεις τρεις φορές”, σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, με γερμανικούς στίχους του Χανς Μπράντκε. Ακολούθησαν πολυάριθμοι δίσκοι και αμέτρητες συναυλίες και περιοδείες.”Αυτή η γυναίκα είναι ένας θρύλος”, έλεγε ο Φλόριαν Ζίλμπεραϊζεν, παραδίδοντας το βραβείο στη Νάνα Μούσχουρη, με τους θεατές να χειροκροτούν όρθιοι. Εκείνη, συγκινημένη, ευχαρίστησε τους διοργανωτές, για να επισημάνει ότι “η καριέρα μου είχε αρχίσει ουσιαστικά εδώ, στη Γερμανία, με το τραγούδι Weiße Rosen aus Athen”.

Related posts

“Αγάπη μου”: Δάκρυσε το Διαδίκτυο με το γραπτό σημείωμα του Σταρόβα επειδή δεν μπορεί να μιλήσει

Εγκρίνει η Μαρί Σαντάλ, έξαλλος ο Παύλος! Σεφ και χωρισμένος με παιδιά ο νέος σύντροφος της Μαρίας Ολυμπίας

“Θα μου βγει το όνομα” Δεν μπορεί να ηρεμήσει ο Χατζηγιάννης, μετά το μήνυμα που του έστειλαν