Για αυτό έκλαιγε η Γερμανού: Η μητέρα της και ο Γιώργος Δερτιλής ήταν από τα πιο λαμπερά ζευγάρια

Ο σπουδαίος ιστορικός Γιώργος Δερτιλής έφυγε από τη ζωή  σήμερα και το έκανε γνωστό η τωρινή σύζυγός του βυθίζοντας όλους σε πένθος στο χώρο της δημοσιογραφίας.

Ο θάνατός του

Στη ζωή και στο μεγάλο έργο του Γιώργου Δερτιλή αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ η Ναταλία Γερμανού αποχαιρέτησε τον πατριό της, τον δεύτερο πατέρα της όπως είπε με πολλή αγάπη.

Ο Γιώργος Δερτιλής και η Εριέττα Μαυρουδή ήταν δυο μεγάλες προσωπικότητες που κρατούσαν χαμηλούς τόνους στην προσωπική τους ζωή και όπως έγραψε η Ναταλία Γερμανού, η μητέρα της και ο σπουδαίος ιστορικός παντρεύτηκαν πριν 25 χρόνια. “Δεν ξέρω για ποιο πράγμα καμάρωνα πιο πολύ για τις συζητήσεις που κάναμε -κι όσα μάθαινα από κείνον- ή για την απίστευτη αγάπη που είχε στη μητέρα μου» έγραψε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια για τον πατριό της.

Αίσθηση έκανε και το αντίο του γνωστού συγγραφέα Χρήστου Χωμενίδη ο οποίος έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facrbook, όχι μόνο για το έργο του αλλά και για την σχέση του με την Εριέττα Μαυρουδή η οποία εκτός των άλλων έχει κάνει μια επιτυχημένη καριέρα στο χώρο της διαφήμισης.

Ο Χρήστος Χωμενίδης έγραψε:

«Η εκδημία του Γιώργου Δερτιλή είναι η αληθινή πρώτη είδηση της ημέρας.

Ιστορικός σπουδαίος, με μνημειώδες έργο του την «Ιστορία του Ελληνικού Κράτους». Άνθρωπος χαρισματικός και τρισχαριτωμένος, εξαίσιος αφηγητής, καταπληκτικός ακροατής. Πολίτης εναργής και ανήσυχος, με βιωματική γνώση της κοινωνίας στην πορεία των χρόνων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία.

Με την Εριέττα Μαυρουδή ήταν ένα από τα πιό λαμπερά ζευγάρια που έχω συναντήσει.

Νοιώθω ευγνώμων που με τίμησε με τη φιλία του. Τον αποχαιρετώ με αγάπη”

Related posts

Σε πελάγη ευτυχίας η Ελένη Ράντου: Μαθεύτηκαν τα ευχάριστα & όλοι της εύχονται συγχαρητήρια

Μαμά και κόρη βγήκαν βόλτα στο πάρκο: Η τρυφερή φωτογραφία της Άννα Μπέζαν με την μικρή Χριστίνα & η ιδιαίτερη αφιέρωση

Είναι ερωτευμένοι και δεν το κρύβουν: Η έξοδος του Πέτρου Λαγούτη με την Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ στο θέατρο