Φόνσου: «Δεν σκέφτομαι πολύ τα γεράματά μου ούτε είμαι υπέρ της αποταμίευσης»

Η Άννα Φόνσου μίλησε για την λαμπρή καριέρα της, για τις επαγγελματικές προτάσεις της, για τη διαθήκη που έχει κάνει, το παιδί της αλλά και το Σπίτι του Ηθοποιού που τόσο αγαπάει. Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη εξομολογήθηκε πως  δεν σκέφτεται τόσο τι θα γίνει όταν γεράσει.

Η συνέντευξη της Άννας Φόνσου

Θα σας δούμε στην τηλεόραση;

Δεν μου έχει κάνει κανείς καμία πρόταση. Μπορεί να μην με σκέφτηκαν, να νομίζουν ότι ασχολούμαι μόνο με το «Σπίτι του Ηθοποιού». Ελπίζω, πάντως, να μου κάνουν κάποια καλή πρόταση, είχα υποβάλει στην ΕΡΤ τη συνέχεια των «Ρακοσυλλεκτών», με τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, μιας που ο Σταύρος Παράβας έχει φύγει από τη ζωή. Δεν μου έδωσαν όμως απάντηση, αν θα γίνει ή όχι. Επίσης, θα ήθελα πολύ να κάνω μια πολιτιστική εκπομπή, να δείξω στον κόσμο τι παίζεται στα θέατρα, όχι μόνο στην Αθήνα, αλλά και στα ΔΗΠΕΘΕ.

Σημειώσατε μια λαμπρή καριέρα, καταφέρατε να βγάλετε καλά χρήματα;

Όχι, τα λεφτά τα έχω ξοδέψει όλα στο «Σπίτι του Ηθοποιού» και μετά τα έτρωγα. Δεν είμαι υπέρ της αποταμίευσης. Ήμουν και συνεχίζω να είμαι λίγο άμυαλη, δεν σκέφτομαι πολύ τι θα γίνω στα γηρατειά μου. Πάντα ήθελα να βοηθάω τους ανθρώπους. Δεν τα εκτιμώ τα λεφτά, τα έχω για να τα ξοδεύω, αν τα εκτιμούσα, θα ήμουν με τον πρώτο μου άνδρα που ήταν δισεκατομμυριούχος.

Είναι αλήθεια ότι έχετε κάνει τη διαθήκη σας;

Τα σπίτια μου τα πούλησα και μου έμειναν δύο. Ένα στην Τήνο, που είναι της κόρης μου και ένα στο Κολωνάκι, το οποίο θα είναι της εγγονής μου. Τα έχω τακτοποιήσει όλα.

Γιατί πουλήσατε τα σπίτια σας;

Τα πούλησα γιατί δεν χρειάζεται να έχω πολλά σπίτια. Είχα και ένα στο εξωτερικό, που επίσης το πούλησα, γιατί ήθελα να περνάω καλά εγώ και πάνω από όλα οι φίλοι μου που δεν έχουν λεφτά. Δεν θέλω να έχω πολλά σπίτια, είμαι κατά της ιδιοκτησίας.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να έχετε μια τόσο έντονη φιλανθρωπική δράση;

Ίσως επειδή στην παιδική μου ηλικία ήμουν πάρα πολύ φτωχή και καταλαβαίνω πώς είναι να μην έχεις χρήματα και ένα σπίτι να μείνεις. Ξέρω επίσης και τη μοναξιά του καλλιτέχνη. Όλα αυτά με έχαναν να πω ότι πρέπει οι ηθοποιοί, αν δεν έχουν μια σεζόν να δουλέψουν, να ξέρουν ότι έχουν ένα σπίτι να μείνουν, ένα κλιματιστικό, ένα ζεστό μπάνιο, ένα φαΐ, να ζουν δηλαδή αξιοπρεπώς. Είμαστε πνευματικοί άνθρωποι και η πολιτεία πρέπει να μας κοιτάξει καλύτερα. Δεν μπορεί ένας ηθοποιός να μην έχει λεφτά να πιει έναν καφέ, ή να βγάλει κάρτα σε λεωφορείο.

Ήσασταν εσωτερική στις καλόγριες, ήταν δύσκολο για ένα παιδί να μεγαλώνει μακριά από τους γονείς του;

Πολύ δύσκολο, γι’ αυτό και στην κόρη μου, που είναι της αδερφής μου αλλά την υιοθέτησα, δεν της έχω στερήσει ποτέ την παρουσία μου. Και στην εγγονή μου το ίδιο, θέλω να ξέρουν ότι είμαι εδώ. Το παιδί που υιοθέτησα της αδερφής μου, μου έχει καλύψει, όλα μου τα κενά. Αν ακούσει ότι πονάει το κεφάλι μου, θα φύγει από το σπίτι της στην Πεντέλη να έρθει στο δικό μου, να με ρωτήσει αν είμαι καλά. Είμαι πολύ ευτυχής, γιατί χάνοντας την αδερφή, τον πατέρα και τη μάνα μου, ένιωσα απέραντη μοναξιά. Όταν μεγάλωσε όμως η κόρη μου, είδα τι τρυφερό άτομο είναι και πόσο θέλει να ζήσω.

Ως γιαγιά πώς είστε;

Είμαι Αννούλα, μου λέει μην σε πουν γιαγιά, γιατί θα τσαντιστώ. Την αγαπώ πολύ, έχει προσόντα, είναι φοβερή μουσικός και καλή μαθήτρια. Είμαι κουκουβάγια σ’ αυτό.

Θέλει να γίνει ηθοποιός;

Νομίζω προς τα εκεί θα πάει και την ωθώ κι εγώ. Όπωος και τον Νίκο Μπάρκουλη τον βαφτισιμιό μου, του έχω κάνει πλύση εγκεφάλου. Ήταν τόσο αρνητής στο να γίνει καλλιτέχνης, όμως του έκανα πλύση, όχι επειδή είναι ο γιος του Μπάρκουλη, αλλά επειδή έχει προσόντα. Είναι όμορφος και έχει ταλέντο.

Related posts

Της “κακομοίρας” με παίχτη του Survivor: Η σύντροφος του τον έπιασε επ’αυτοφόρω με άλλη και τον χώρισε αμέσως

«Είναι ο άγγελός μου…Ένιωθα τιμή που ήμουν με έναν τέτοιο ηθοποιό»: Συγκινεί η Μπέσσυ Μάλφα για τον Σκιαδαρέση

“Άννα Φόνσου ευχαριστώ”: Ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος της Λάμψης άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος