«Έκανα ό,τι μου ζήτησαν»: Τρανς φοιτήτρια αυτοκτονεί επειδή η οικογένειά της την ανάγκασε να διακόψει τη φυλομετάβαση

Η τρανς φοιτήτρια Eden Knight αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεχε άλλο την καταπίεση από το οικογενειακο περιβάλλον της στο θέμα του φύλου της.

To «Τελευταίο μήνυμα», στα social media της

Η σορός της φέρεται να βρέθηκε από την οικογένειά της, η οποία αποκάλεσε το περιστατικό ως θάνατος «νεαρού άνδρα».

Η 23χρονη Knight, που ζούσε στις ΗΠΑ μέχρι πέρυσι, ανέφερε σε μια ανάρτηση στο Twitter τη Δευτέρα, που είχε προγραμματίσει να αναρτηθεί πριν αυτοκτονήσει, ότι προχωρά στην κίνηση αυτή επειδή μέλη της οικογένειάς της την πίεσαν να επιστρέψει στη Σαουδική Αραβία και στη συνέχεια της αρνήθηκαν την πρόσβαση στην ορμονοθεραπεία.

Η ανάρτηση ανέφερε ότι οι γονείς της προσέλαβαν Αμερικανούς «για να τη διορθώσουν» και έναν Σαουδάραβα δικηγόρο για να τη φέρουν στη χώρα καταγωγής της, όπου τα τρανς άτομα αντιμετωπίζουν σοβαρές διακρίσεις.

Η φοιτήτρια ισχυρίστηκε στη φορτισμένη της ανάρτηση ότι εξαναγκάστηκe

Σύμφωνα με το μήνυμά της, το καλοκαίρι του 2022 επικοινώνησαν μαζί της οι «αρμόδιοι για να την διορθώσουν» για να συζητήσουν το χάσμα μεταξύ της ίδιας και των συντηρητικών μουσουλμάνων γονιών της.

Εκείνη την εποχή, ζούσε με τον φίλο της, Bailee Daws, αφού μετακόμισε στις ΗΠΑ για σπουδές. Είχε κάνει coming out ως τρανς γυναίκα κατά τη διάρκεια του lockdown για τον Covid-19.

Αφού μίλησε με αυτούς που είχαν προσλάβει οι δικοί της, η Eden μετακόμισε προσωρινά στην Ουάσιγκτον, ισχυριζόμενη ότι αναγκάστηκε να απομακρυνθεί με την υπόσχεση ότι θα της παράσχουν στέγη και φαγητό.

Η Eden ισχυρίστηκε ότι αυτοί που είχαν προσλάβει οι γονείς της, της έδειχναν παραδείγματα «θηλυπρεπών ανδρών», υποστηρίζοντας ότι έκρυβαν την επιθυμία για μετάβαση και ότι ήταν κάπως καλύτερα με αυτόν τον τρόπο.

Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι την επέκριναν συνεχώς ενώ έλεγαν ότι «έμοιαζε με άντρα», κάτι που είπε ότι της προκάλεσε ψυχική κατάρρευση.

Νιώθοντας την πίεση, η Eden Knight έγραψε ότι η μόνη επιλογή ήταν να απομακρυνθεί και να επιστρέψει στο σπίτι.

«Έκανα ό,τι μου ζήτησαν. Έκοψα τα μαλλιά μου, σταμάτησα να παίρνω οιστρογόνα, άλλαξα την γκαρνταρόμπα μου», έγραψε.

Σύμφωνα με την ίδια, έψαχναν τα πράγματά της

Αφού εντόπισαν για τρίτη φορά την ορμονοθεραπεία της, είπε ότι είχε «κουραστεί» και τελείωσε με τις μάχες, που έδινε.

«Ήθελα να γίνω ηγέτης για ανθρώπους σαν εμένα, αλλά αυτό δεν ήταν γραφτό να συμβεί», πρόσθεσε. «Ελπίζω ότι ο κόσμος θα γίνει καλύτερος για εμάς. Ελπίζω οι άνθρωποι μας να γεράσουν. Ελπίζω να δούμε τα παιδιά μας να μεγαλώνουν για να παλέψουν για εμάς. Ελπίζω για τα δικαιώματα των τρανς σε όλο τον κόσμο».

Ο σύντροφος της Eden Knight, Bailee Daws, είπε στον Independent ότι ήταν «ένα φως» και θα του λείψει πολύ.

«Θα έδινα τα πάντα για να τη φέρω πίσω. Ειλικρινά, θα το έκανα πραγματικά. Επειδή την αγαπούσα – όλοι την αγαπούσαμε».

Related posts

Κανείς δεν το ήξερε: Αυτός είναι ο διάσημος νονός της κόρης των Λασκαράκη – Τσιμιτσέλη που δεν γνωρίζαμε

Σιγά μην χαλάσει την ζαχαρένια της: Έτσι θα περάσει το πρώτο της Πάσχα η Αντωνά χωρίς τον Σοϊλέδη, ο εξωτικός προορισμός όνειρο

Σταμάτησε να τρώει δυο πράγματα και έχασε τα περιττά κιλά: Το μυστικό της Μαρία Κορινθίου, που την άφησε μισή