«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να το μεταφέρουμε.»: Επιτέλους, καλά νέα για τον Δημήτρη Κόκοτα

Ο Δημήτρης Κόκοτας συνεχίζει την πορεία της ανάρρωσής του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Γεννηματάς» και φέρνει ελπίδα στην οικογένειά του και τους θαυμαστές του. Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Γιάννα Σουλάκη, υπάρχουν θετικά σημάδια για την κατάσταση της υγείας του καλλιτέχνη.

Πρώτον, υπάρχει βελτίωση στο νευρολογικό σύστημά του, καθώς για πρώτη φορά ανταποκρίθηκε στα κελεύσματα των γιατρών, δείχνοντας σημάδια συνείδησης. Δεύτερον, αποκτά περισσότερη αυτονομία στην αναπνοή του, καθώς αναπνέει ολοένα και περισσότερο μόνος του, μειώνοντας την εξάρτησή του από τον αναπνευστήρα.

 «Μετά από σχεδόν ένα μήνα νοσηλείας στη ΜΕΘ υπάρχουν δύο θετικές εξελίξεις»

«Μετά από σχεδόν ένα μήνα νοσηλείας στη ΜΕΘ, είμαστε στην ευχάριστη θέση να μεταφέρουμε τα πρώτα ευχάριστα νέα για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κόκοτα. Υπάρχουν δύο θετικές εξελίξεις που μπορούμε να μεταφέρουμε. Η πρώτη αφορά στο νευρολογικό σύστημα του ασθενή, καθώς για πρώτη φορά ανταποκρίθηκε στα κελεύσματα των γιατρών. Αυτό δείχνει πως σιγά σιγά αποκτά συνείδηση. Το δεύτερο είναι πως σιγά σιγά αποκτά αυτονομία στις αναπνοές του. Δηλαδή περισσότερο αναπνέει από μόνος του και λιγότερο με τη βοήθεια του μηχανήματος.

Αυτό σημαίνει πως αν όλα εξελιχθούν ομαλά, σε σύντομο χρονικό διάστημα οι γιατροί θα μπορέσουν να τον αποσυνδέσουν από τη μηχανική υποστήριξη και τον αναπνευστήρα. Όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε μια στασιμότητα, αλλά αυτή τη φορά οι γιατροί βλέπουν ένα φως αισιοδοξίας και ελπίδας για τον ασθενή. Είναι ακόμη πολύ μακρύς ο δρόμος. Οι γιατροί περιμένουν να πέσουν κι άλλο τα επίπεδα των κατασταλτικών φαρμάκων. Η επικινδυνότητα είναι πως ο ασθενής παραμένει στη ΜΕΘ διασωληνωμένος. Ελπίζουν οι γιατροί να καταφέρουν να τον αποσυνδέσουν τις επόμενες μέρες», είπε η Γιάννα Σουλάκη.

Related posts

“Πήγαινε γυρεύοντας” Μόνο μία ηθοποιός τόλμησε να πει την αλήθεια για το φονικό του Σεργιανόπουλου τόσα χρόνια μετά

“Έτσι για την πλάκα μου”: Ο Snik πήγε εκδρομή στο Ναύπλιο και αγόρασε ρολόι που κοστίζει όσο ένα διαμέρισμα

Του πείραξαν τη γυναίκα, έγινε έξω φρενών: Ο Δάντης έβαλε στη θέση του τον Άρη Σοιλέδη μετά από αυτό