Έγραψαν ιστορία: Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική πόλο γυναικών – 16 χρόνια μετά τα κατάφεραν & πάνε Ολυμπιακούς αγώνες

Η Εθνική πόλο γυναικών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νικώντας την Ιταλία με 7-6, αλλά συγχρόνως πέτυχε και τον μεγάλο στόχο της να επιστρέψει στους Ολυμπιακούς Αγώνες ύστερα από 16 χρόνια.

Χάλκινο μετάλλιο για την Εθνική πόλο γυναικών

Ο μικρός τελικός είχε αγωνία αλλά και τεράστια συγκίνηση για τα κορίτσια του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος που η σκληρή δουλειά τους επιβραβεύτηκε. Στο Παρίσι η εθνική ομάδα πόλο θα εκπροσωπηθεί και με τους άνδρες και με τις γυναίκες.H Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς την αναμέτρηση, καθώς κατάφερε αρκετά γρήγορα να πάρει διαφορά δύο τερμάτων, κάνοντας αρκετά καλή δουλειά αμυντικά. Η Ιταλία χρειάστηκε έξι αγωνιστικά λεπτά για να σκοράρει και με φοβερό γυριστό της Ασημάκη, ολοκλήρωσε την πρώτη περίοδο στο 3-1. Η φοβερή αμυντική λειτουργία των παικτριών της Αλεξίας Καμμένου συνεχίστηκε και στο δεύτερο οκτάλεπτο, στο οποίο η Ελλάδα δεν δέχθηκε κάποιο γκολ. Η Ξενάκη διαμόρφωσε το 4-1 του ημιχρόνου, με το σύνολο του Σίλιπο να έχει 1/13 σουτ.

Εθνική πόλο γυναικών – 16 χρόνια μετά

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε και πολύ στο τρίτο οκτάλεπτο, με την Εθνική να διατηρεί μία διαφορά ασφαλείας. Η Ιταλία χρειάστηκε περίπου 14 λεπτά για να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Από ένα γκολ σημείωσαν οι δύο ομάδες και η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με το σκορ στο 5-2.

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 4-1, 5-2, 7-6

Ελλάδα (Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Βασιλική Πλευρίτου, Γιαννοπούλου, Ελληνιάδη, Σταματοπούλου.

Ιταλία (Σίλιπο): Κοντορέλι, Ταμπάνι, Γκαλάρντι, Αβένιο, Τζουστίνι, Μπετίνι, Πικότσι, Μπιανκόνι, Παλμιέρι, Γκαντ, Τσεργκόλ, Βιακάβα, Μπανκέλι.

Related posts

Τεράστια ανατροπή στον τελικό: Αυτός είναι ο μεγάλος νικητής της Eurovision

“Βγάλτε την νικήτρια, τέλος”: Η Μαρίνα Σάττι «έφερε εξάρες» με το Ζάρι και ξεσήκωσε τη σκηνή του Μάλμε

“Μαθαίνουμε τα βασικά”: Ξετρελαμένη με τον 1 έτους γιο της η Ελένη Φουρέιρα, δείχνει τα.. κατορθώματά του