Δίμηνο αλαλούμ με τα Μερομήνια: «Από χιόνι τις Απόκριες στα μπάνια από 25η Μαρτίου!»

Τα Μερομήνια προβλέπουν καιρικό «όλεθρο» για τον φετινό χειμώνα, καθώς θα έχουμε πολικό ψύχος και χιόνια μέχρι τον Φλεβάρη. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του Απριλίου, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

Δείτε τα Μερομήνια

Μερομήνια: Ιανουάριος 2024
Οι δυσκολίες θα είναι καθημερινές, ενώ δεν αποκλείονται και πλημμυρικά φαινόμενα. Οι θερμοκρασίες θα αυξομειώνονται ενώ στο τρίτο δεκαήμερο θα επανέλθει το ψύχος!

Μερομήνια: Φεβρουάριος 2024
Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Μερομήνια: Μάρτιος 2024
Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Μερομήνια: Απρίλιος 2024
Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

Ψυχρή «εισβολή» στα Θεοφάνια από Γιάννη Καλλιάνο: «Πιθανές καταιγίδες και στην Αττική…»
Ψυχρή «εισβολή» προβλέπει για τα Θεοφάνια ο Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος σε ανάρτησή του κάνει λόγο για πιθανές καταιγίδες και στην Αττική.

Η χρονική διάρκεια αναμένεται μικρή, ωστόσο τοπικά, ενδέχεται οι καταιγίδες να είναι ισχυρές. Πάντως, ο κ. Καλλιάνος σημειώνει ότι δεν χρειάζεται ανησυχία, καθώς πρόκειται για μια απολύτως φυσιολογική για την εποχή εξέλιξη.

Αναλυτικά, ο κ. Καλλιάνος αναφέρει:

«Όλα τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία εναρμονίζονται με την αυξημένη (πια) πιθανότητα, ότι περίπου τα μεσάνυχτα του Σαββάτου θα έχουμε ένα «πέρασμα» με καταιγίδες και από το νομό Αττικής. Δεν θα είναι μεγάλη η διάρκεια αυτού του «περάσματος», ωστόσο, σε τοπικό επίπεδο, ενδέχεται οι καταιγίδες αυτές να είναι και ισχυρές.

ΥΓ : Αν το σύστημα αυτό καθυστερήσει ελαφρώς, δεν θα καταλάβουμε ιδιαίτερα αυτή την επιδείνωση του καιρού στην Αττική διότι πιθανότατα μετά τα μεσάνυχτα οι περισσότεροι θα κοιμούνται. Αν όμως έρθει λίγο νωρίτερα, τότε λογικά οι περισσότεροι θα καταλάβουμε την κεραυνική δραστηριότητα. Πάντως, όπως και να είναι η καιρική εξέλιξη, περίπου γύρω στα μεσάνυχτα του Σαββάτου αναμένονται οι καταιγίδες και στην Αττική.

ΥΓ : Δεν χρειάζεται καμία ανησυχία. Θα είναι μια απολύτως φυσιολογική εξέλιξη για την εποχή. Βρέχει συνήθως το χειμώνα!

Καλό Σαββατοκύριακο σε όλες και όλους»

Related posts

“Έχω κάτι σημαντικό να σας πω”: Ο Γάλλος της Eurovision είπε αυτό που όλοι θέλαμε να μάθουμε

Γιάννης Μανουσάκης: Χάρισε το σπίτι του στο Ορφανοτροφείο Θηλέων και ξοδεύει την περιουσία του σε δωρεές για το νοσοκομείο της Ρόδου

Βίκυ Σταυροπούλου: «Χώρισα και βρέθηκα από καλοπαντρεμένη, άφραγκη, φοιτήτρια στη σχολή με ένα μωρό»