Δέσποινα Στυλιανοπούλου | Δες πως είναι σήμερα η 91χρονη σπουδαία ηθοποιός

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου, μια από τις σπουδαιότερες Ελληνίδες ηθοποιός, έχει επιλέξει να απέχει εδώ και χρόνια από τα φώτα της δημοσιότητας κάνοντας σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις.

Λίγα λόγια για την Δέσποινα Στυλιανοπούλου

Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις πιο σημαντικές ηθοποιούς…Γεννήθηκε στη Μεσσήνη στις 8 Ιουλίου 1932 και απέχει εδώ και χρόνια από τη δημοσιότητα. Πώς είναι και τι κάνει σήμερα στα 91 της;

Σπούδασε φωνητική στο Ωδείο και θέατρο στην Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη απ’ όπου κι αποφοίτησε το 1959, ενώ παράλληλα φοιτούσε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Ενώ να σας θυμίσουμε πώς είναι σήμερα η ηθοποιός Ναταλία Λιονάκη.

Η πρώτη εμφάνιση της Δέσποινας Στυλιανοπούλου στον κινηματογράφο ήταν το 1961 στην ταινία της Έλλης Νεζερίτη: “Ο ξένος της Νύχτας”. Μέχρι σήμερα έχει παίξει σε 58 ταινίες.

Από πολύ μικρή ηλικία το ταλέντο της στην υποκριτική είχε φανεί κι έτσι πριν ακόμα αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο. Η συνωνυμία της με μία άλλη κοπέλα παραλίγο να της κοστίσει τις εξετάσεις της.

Την επομένη των εξετάσεων διαπίστωσε, πως τελικά πέρασε η άλλη κοπέλα κι έτσι αποφάσισε να δώσει στην Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη.

Ο ρόλος που είχε στον κινηματογράφο

Στον κινηματογράφο η Δέσποινα Στυλιανοπούλου έχει ταυτιστεί σε ρόλους δεύτερους κι αυτούς όπου έπαιζε την αφελή υπηρέτρια από το χωριό, που πετούσε μαργαριτάρια.

Σύμφωνα με δηλώσεις της, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν αυτή που την έσπρωξε να κάνει πρωταγωνιστικούς ρόλους, αφού τις περισσότερες ταινίες τις είχε γυρίσει μαζί της. Με τον ρόλο της αφελής υπηρέτριας μπήκε στα σπίτια του κόσμου και κατέκτησε τις καρδιές του.

Πολλές φορές η Δέσποινα Στυλιανοπούλου ήταν μία αυθάδης υπηρέτρια, που τολμούσε να λέει την αλήθεια και να πηγαίνει κόντρα στ’ αφεντικά της μ’ έναν κωμικό τρόπο.

Ωστόσο έπαιξε και σε αρκετές δραματικές ταινίες, παρόλο που ο κόσμος την θυμάται σε κωμικούς ρόλους και δευτερεύοντες. Σύμφωνα με συνέντευξή της Δέσποινας Στυλιανοπούλου, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ήταν αυτή που την βοήθησε να πάρει τον ρόλο της χήρας στην ταινία: “Αχ! αυτή η γυναίκα μου!”. Μία φράση της σε μία συνέντευξη που έδωσε στις 27 Μαϊου του 2019.

Σήμερα η ίδια έχει αποσυρθεί από τα καλλιτεχνικά δρώμενα και κάνει κάποιες επιλεκτικές εμφανίσεις για να παρακολουθήσει παραστάσεις που την ενδιαφέρουν.

Related posts

“Κανένα ξενοδοχείο δεν της ανήκει”: Σάλος με το διαζύγιο Οικονομάκου , πώς θα μοιραστεί η περιουσία

“Προχώρα σε θέλει όλη η χώρα”: Η εντυπωσιακή πρεμιέρα της Ιωάννας Μαλέσκου, τις έσβησε όλες με αυτό που φόρεσε

“Γι’ αυτό χώρισα με τη Ρούλα Κορομηλά”: Το αποκάλυψε τόσα χρόνια μετά ο Στέφανο Σαρτίνι