Χειρόγραφη συνταγή όπως παλιά: Η Μυρτώ Αλικάκη φτιάχνει τα πιο εύκολα μελομακάρονα και ξεπερνάει και τον Πετρετζίκη

Μπορεί σε μόλις δυο ημέρες να γιορτάζουμε τα φετινά Χριστούγεννα όμως ακόμη και σήμερα έχεις τον χρόνο να ετοιμάσεις τα πιο λαχταριστά μελομακάρονα δια χειρός Μυρτώς Αλικάκη!

Η ηθοποιός, η οποία εκτός από επιτυχίες σε θέατρο και τηλεόραση «μαγειρεύει» επιτυχημένα και νόστιμα πιάτα μας έδωσε τη συνταγή της και όπως θα δεις και στις φωτογραφίες το αποτέλεσμα είναι… λαχταριστό!

Η πρωταγωνίστρια της απίθανης παράστασης «Τέλειοι Ξένοι» στο θέατρο Αθηνά, μπήκε ξανά στην κουζίνα της κι έκανε το θαύμα της ετοιμάζοντας το πιο παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό!

Υλικά

2 φλιτζάνια λάδι (400gr)
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κονιάκ
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού και ξύσμα
2 κ.γ κανέλα
1/2 κ. γ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ. γ. σόδα
800γρ. φαρίνα

Σιρόπι

2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια μέλι
3 φλιτζάνια νερό
φλούδα πορτοκαλιού ολόκληρη

Εκτέλεση

Αφού χτυπήσουμε τα υγρά στο μπλέντερ αναμειγνύουμε το αλεύρι για να γίνει μία ζύμη μαλακή. Εάν θέλουμε προσθέτουμε στη ζύμη λίγα καρύδια (1/2 φλιτζάνι) κοπανισμένα.
Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα ζεστά στο κρύο σιρόπι.

Related posts

Καμία σχέση με την τωρινή της εικόνα: Πώς είναι σήμερα η «Αγγέλα» από το Παρά Πέντε;

Βρίσκεται στο χωριό του: Έτσι είναι στα 74 ο Πάνος Μιχαλόπουλος, άκρως γυμνασμένος με άσπρα μαλλιά

«Ήταν πολύ δύσκολο, αυτό που έπαθα»: Κατέρρευσε η Καίτη Γαρμπή στη σκηνή του J2US – Τι συνέβη;