Χαμογελά από ψηλά ο Μιχάλης Κατσούρης: Θα δοθεί το όνομά του στην πεζογέφυρα προς το γήπεδο της ΑΕΚ

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας προχώρησε σε μία απόφαση, με σκοπό να τιμήσει τη μνήμη του αδικοχαμένου Μιχάλη Κατσούρη. Ο αδικοχαμένος φίλαθλος μπορεί να χαίρεται από ψηλά, καθώς θα δοθεί το όνομά του στην πεζογέφυρα προς το γήπεδο της ΑΕΚ.

Ο Μιχάλης Κατσούρης δολοφονήθηκε το βράδυ της 7ης Αυγούστου

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη του οπαδού της ΑΕΚ και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο πάρθηκαν δύο αποφάσεις. Την ίδια ώρα, ξέσπασε ο αδερφός του για τους ελεύθερους Κροάτες.

Πρώτον, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί προσκυνητάρι στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο Μιχάλης Κατσούρης, στο περίπτερο μπροστά από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας. Δεύτερον, αποφασίστηκε να δοθεί το όνομά του στην πεζογέφυρα προς το γήπεδο της ΑΕΚ.

Εγκρίνει, σύμφωνα με την υποβληθείσα εισήγηση και την αριθ. 69/2023 σχετική απόφαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, α) την τοποθέτηση του μικρού προσκυνηταρίου στη μνήμη του Μιχάλη Κατσούρη, κοντά στο σημείο που έχασε τη ζωή του και χωρίς να παρεμποδίζει τη διέλευση πεζών και αμαξιδίων ΑμεΑ, στη Δημοτική ενότητα Νέας Φιλαδέλφειας. Τα έξοδα θα βαρύνουν τους αιτούντες και β) την ονοματοδοσία της πεζογέφυρας του νέου γηπέδου της ΑΕΚ σε “πεζογέφυρα Μιχάλη Κατσούρη”.

Δεν ανιχνεύτηκαν αποτυπώματα των προφυλακισμένων Κροατών

Σχεδόν 2,5 μήνες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια και ακόμα δεν έχει βρεθεί ποιος μαχαίρωσε θανάσιμα τον φίλαθλο της ΑΕΚ.

Τα αποτελέσματα των δειγμάτων DNA, που συνέλεξαν οι ελληνικές αρχές στην υπόθεση δολοφονίας του 29χρονου φίλου της ΑΕΚ κατά τη διάρκεια της επιδρομής των Κροατών χούλιγκανς στη Νέα Φιλαδέλφεια, βρίσκονται στα χέρια των δικηγόρων υπεράσπισης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της κροατικής ιστοσελίδας 24sata.hr, δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία για τους 105 Κροάτες που έχουν προφυλακιστεί. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, σε κανένα από τα δύο μαχαίρια που βρέθηκαν δεν εντοπίστηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα που να ανήκουν στους Κροάτες, ενώ στα βίντεο που εξετάστηκαν δεν φαίνεται να φορούν γάντια.

Παράλληλα, εξετάστηκε το DNA που βρέθηκε, σε άδεια μπουκάλια, σε δυο μαχαίρια με λεπίδες οκτώ και εννέα εκατοστών, αλλά δεν ταυτοποιήθηκε με κανένα από τους συλληφθέντες. Πάντως, το μαχαίρι με το οποίο χτυπήθηκε θανάσιμα ο Μιχάλης Κατσούρης δεν έχει εντοπιστεί ακόμα. Δεν αποκλείεται, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο δολοφόνος να διέφυγε από τη χώρα μετά τα επεισόδια.

Τέλος, το κροατικό δημοσίευμα καταλήγει ότι όλοι οι προφυλακισμένοι Κροάτες οπαδοί είναι καλά στην υγεία τους και πως δεν έχουν δεχτεί απειλές για τη ζωή τους, παρά το γεγονός ότι οπαδοί της ΑΕΚ τους προειδοποιούσαν ότι «θα τους κάνουν τη ζωή τους κόλαση».

Το ρεπορτάζ καταλήγει, πως ολόκληρη η έρευνα βασίζεται σε βίντεο που δείχνουν τον Μιχάλη Κατσούρη, όμως σε κανένα από αυτά δεν φαίνεται ο δράστης της δολοφονίας του, ενώ δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί ότι κάποιος από τους Κροάτες οπαδούς είχαν μαχαίρι. Ωστόσο, οι Κροάτες μπορεί να δικαστούν για άλλα αδικήματα, όπως είναι η συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με την ποινή να φτάνει τα 15 χρόνια φυλάκισης.

Related posts

Όλες οι μαμάδες τη νιώθουν: Δύσκολη νύχτα για τη Ιωάννα Τούνη – Στο πλευρό του γιου της άυπνη και ταλαιπωρημένη

Έναν αιώνα ζωής έκλεισε η αγαπημένη Καίτη Γκρέυ – Έσβησε κεράκια με τους καλούς της φίλους

Δεν λογαριάζουν πικροσχόλια: Ασυγκράτητοι Παππάς – Αϊβαλή στα μπουζούκια, δεν σταμάτησαν να φιλιούνται