Αθηνά Οικονομάκου – Φίλιππος Μιχόπουλος: Η γνωριμία, οι γάμοι, η κρίση πριν από έναν χρόνο και το διαζύγιο

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος έπειτα από δέκα χρόνια κοινής διαδρομής ανακοίνωσαν τη λύση του γάμου τους με κοινή ανακοίνωση το απόγευμα της Παρασκευής 26 Απριλίου. Το ζευγάρι ανέφερε ότι τα παιδιά τους είναι η κύρια προτεραιότητά τους αυτή τη στιγμή.

Να θυμίσουμε πως τον Φεβρουάριο είχαν κυκλοφορήσει φήμες που ήθελαν την Αθηνά Οικονομάκου και τον Φίλιππο Μιχόπουλο να παίρνουν διαζύγιο και η ηθοποιός είχε απαντήσει στα συγκεκριμένα δημοσιεύματα λέγοντας:

«Δεν παρακολουθώ τα δημοσιεύματα που λένε ότι χώρισα. Πρέπει κάτι να γραφτεί, προφανώς δεν υπάρχει κάτι άλλο, ασχολούμαστε με τέτοιου είδους θέματα».


Μιας και ο Φίλιππος Μιχόπουλος είχε τις επιχειρήσεις του, η Αθηνά Οικονομάκου πήγαινε κάθε καλοκαίρι εκεί όπως και στη Σαντορίνη.

Οι γάμοι

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος επέλεξαν να κάνουν τον πρώτο τους γάμο, πολιτικό, στο Γύθειο και σε κλειστό οικογενειακό και φιλικό κύκλο. Και έναν χρόνο μετά, στις 6/10/2018 το ζευγάρι παντρεύτηκε και με θρησκευτικό γάμο στη Μύκονο.

Τα παιδιά

Όπως ανέφεραν και στη δήλωση που έκαναν για το διαζύγιό τους, τα παιδιά τους είναι η απόλυτη προτεραιότητά τους. Στις 14 Μαρτίου του 2018, η Αθηνά Οικονομάκου και ο Φίλιππος Μιχόπουλος έγιναν για πρώτη φορά γονείς κρατώντας στην αγκαλιά τους τον Μάξιμο. Η οικογένειά τους μεγάλωσε όταν στις 9 Ιουνίου του 2021 ήρθε στον κόσμο η κόρη τους, Σιέννα.

Η πρώτη κρίση στον γάμο τους

Πριν από περίπου έναν χρόνο, η Αθηνά Οικονομάκου είχε δώσει συνέντευξη στην εκπομπή της Μαρίας Μπακοδήμου και είχε αναφέρει για πρώτη φορά πως είχε περάσει κρίση με τον Φίλιππο Μιχόπουλο και ότι επισκέφθηκαν έναν ειδικό για να τους βοηθήσει.

«Βέβαια περάσαμε κρίση. Το πρώτο διάστημα σίγουρα και μετά από κάποια χρόνια όμως. Το αντιμετώπισα με ψυχραιμία. Έθεσα τα όριά μου, έλεγα τα “θέλω” μου, ζητούσα…και με τα χρόνια όλο και παραπάνω. Και το ίδιο κάνει κι ο Φίλιππος. Δουλεύουμε πολύ για τη σχέση αυτή και με τους εαυτούς μας – να είμαστε καλύτεροι εμείς με εμάς – και μετά και με τη σχέση μας. Νομίζω δεν γίνεται αλλιώς πια. Δεν είναι τυχαίο που το μεγαλύτερο ποσοστό ζευγαριών χωρίζει. Δεν είναι απλό να κρατήσεις μια σχέση».

Το διαζύγιο

Οι φήμες γύρω από τον χωρισμό τους είχαν ξεκινήσει πολύ νωρίτερα μέσα από ένα post στις 8/2 στο site, Yourtipster του Τάσου Μαστρογιάννη -το οποίο στη συνέχεια αποσύρθηκε- όπου επικαλούνταν πληροφορίες, πως το ζευγάρι παίρνει διαζύγιο.

Λίγες ημέρες μετά η Αθηνά Οικονομάκου απάντησε μέσα από την εκπομπή «Πρωινό ΣουΣου» λέγοντας πως δεν βλέπει τι γράφουν τα site. Και σήμερα 26/4 βγήκε η επίσημη ανακοίνωση του διαζυγίου τους.

Η ανακοίνωση

«Έπειτα από 10 χρόνια κοινής διαδρομής και την απόκτηση των δύο παιδιών μας, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε τη λύση του γάμου μας.

Τα παιδιά μας είναι αυτά που θα μας ενώνουν για πάντα και ως στοργικοί γονείς, θα είμαστε συνεχώς δίπλα τους με απεριόριστη αγάπη. Η ψυχική τους ισορροπία είναι η προτεραιότητά μας σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής μας και ζητούμε την κατανόησή σας, προκειμένου να διασφαλίσουμε την ιδιωτικότητα των παιδιών μας και να τα προστατεύσουμε από αδικαιολόγητη δημοσιότητα και προσοχή.

Για αυτό τον λόγο, απευθύνουμε ισχυρή σύσταση προς τα ΜΜΕ να χειριστούν με ευαισθησία και σεβασμό την κατάσταση αυτή και να αποφεύγεται η δημοσίευση ή αναδημοσίευση σχετικών ειδήσεων, με σκοπό την προστασία της ψυχικής ευημερίας τους και την ομαλή μετάβαση των παιδιών μας στη νέα αυτή πραγματικότητα.

Σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων για την κατανόηση και την προθυμία σας να σεβαστείτε την αυτονόητη αυτή απαίτηση μας.

Με εκτίμηση, Φίλιππος Μιχόπουλος και Αθηνά Οικονομάκου».

Related posts

Έτσι ξεπερνά τον χωρισμό από τον Σοϊλέδη: Στο Ντουμπάι η Μαρία Αντωνά με κούκλο Έλληνα

“Με σορτς εκείνη, με ασορτί μπουφανάκια τα παιδιά”: Το οικογενειακό ταξίδι της Τσιμτσιλή στη Γαλλική Ριβιέρα

Κούνια για τα εγγόνια, ξύλινα παραθυράκια: Αυτό είναι το σπίτι που μεγάλωσε η Φαίη στο Κιλκίς