Από τον εφιάλτη των Τεμπών… 3η στον κόσμο στη σκοποβολή: Η μοναδική ιστορία της Εμμανουέλας Κατζουράκη

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη, πρωταθλήτρια σκοποβολής, ήταν στη μοιραία αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με μία εμπορική, στις 28 Φεβρουαρίου, στα Τέμπη, με τραγικό απολογισμό τον θάνατο 57 επιβατών.Ειδικότερα, η πρωταθλήτρια σκοποβολής βρισκόταν στα πίσω βαγόνια τη στιγμή της μοιραίας πρόσκρουσης, καθώς ταξίδευε στη Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζει φαρμακευτική και γλίτωσε με ένα διάστρεμμα.

Η Εμμανουέλα Κατζουράκη απομονώθηκε

Ωστόσο, σοκαρισμένη από την τραγωδία, για ημέρες ήταν σχεδόν αμίλητη και για να ξεφύγει από την όλη κατάσταση, αποφάσισε λίγες ημέρες μετά να ταξιδέψει με την εθνική ομάδα στην Ντόχα, προκειμένου να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

«Δεν είναι καλά. Προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της. Επέλεξε να αγωνιστεί και όχι να καθίσει σπίτι της. Της είπα ότι δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, να κάνει ό,τι νιώθει εκείνη καλύτερο. Δεν μιλάει καθόλου, επέλεξε να μείνει σιωπηλή, το περνάει μόνη της. Δεν μπορούμε να την πιέσουμε. Μακάρι να το ξεπεράσει γρήγορα, όσο δυνατόν είναι αυτό», είχε υπογραμμίσει στην ΕΡΤ3 ο προπονητής της, κ. Σαλαβαντάκης και συμπλήρωσε «σίγουρα είναι αγωνίστρια. Ήθελε να είναι μαζί μας, από το να κάτσει σπίτι. Ελπίζω να της κάνει καλό. Δεν με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, με ενδιαφέρει η ψυχική της ηρεμία. Θα είμαστε δίπλα της. Πάμε για τους αγώνες με μισή καρδιά όλοι μας».

Η ανάρτηση μετά τα Τέμπη

Η πορεία προς τους Ολυμπιακούς

Πέντε μήνες μετά, μέσα στον Αύγουστο, η πρωταθλήτρια σκοποβολής έπρεπε να διεκδικήσει ένα μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που παράλληλα θα της έδινε και το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κάτι που κατάφερε από τον προκριματικό κιόλας, αφού σημείωσε την κορυφαία επίδοση. Από τις άλλες πέντε φιναλίστ του τελικού, συνολικά δίνονταν τέσσερα εισιτήρια.

Στον τελικό, έχοντας αφήσει στην άκρη το άγχος, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο στην κατηγορία του σκητ για την Ελλάδα, στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η 22χρονη μετρούσε δύο μετάλλια (ένα αργυρό και ένα χάλκινο) σε αγώνα για τη σειρά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά το σημερινό, στο Μπακού, ήταν το πιο σημαντικό, αφού συνοδεύτηκε από την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις

Related posts

“Ξεκινάμε αύριο!” Το ενθαρρυντικό σημάδι για την πορεία της Κέιτ Μίντλετον

Πετρόχτιστη πισίνα με θέα τη θάλασσα: Η Βασιλική Τρουφάκου ποζάρει με την κοιλιά στο στόμα και μπικίνι

Αν πήγαινε GNTM με αυτό θα την έδιωχναν: Την Ειρήνη Καζαριάν σήμερα δεν θα την αναγνώριζε ούτε η Καγιά