«Από αυτό πάσχει η Κέιτ Μίντλετον: Νέα εξέλιξη σοκ για την υγεία της Πριγκίπισσας, αναστάτωση στο παλάτι

Στις 17 Ιανουαρίου, ανακοινώθηκε ότι η 42χρονη πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα, σύμφωνα με επίσημη δήλωση από το παλάτι του Κένσινγκτον. Η ανακοίνωση δεν παρείχε λεπτομέρειες για το υγειονομικό ζήτημα, αλλά τόνισε ότι δεν πρόκειται για καρκίνο. Επιπλέον, αναφέρθηκε πως η Κέιτ Μίντλετον θα επιστρέψει στα καθήκοντά της μετά το Πάσχα. Αναφέρθηκε επίσης ότι η πριγκίπισσα επιθυμεί η υγεία της να παραμείνει ιδιωτική. Η σύζυγος του πρίγκιπα Ουίλιαμ νοσηλεύτηκε για δύο εβδομάδες στο πολυτελές ιδιωτικό νοσοκομείο London Clinic στο κέντρο του Λονδίνου.

Η τελευταία επίσημη ενημέρωση από το παλάτι για την πορεία της υγείας της πριγκίπισσας της Ουαλίας έγινε στις 29 Ιανουαρίου, όταν ο βασιλικός οίκος ανακοίνωσε πως η πριγκίπισσα έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο και θα αναρρώσει στην εξοχική βασιλική κατοικία Adelaide Cottage, όπου βρίσκονται τα τρία της παιδιά και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Έκτοτε, σιγή ιχθύος επικρατεί από το παλάτι για την πορεία της υγείας της «εξ αγχιστείας» γαλαζοαίματης με τους Βρετανούς να ανησυχούν για την αγαπημένη τους πριγκίπισσα ενώ την ίδια στιγμή τα ταμπλόιντς «εντός και εκτός των τειχών» γράφουν τα δικά τους σενάρια.

Ισπανικά περιοδικά αναφέρθηκαν ότι η Κέιτ Μίντλετον υπέστη μετεγχειρητικές επιπλοκές και τέθηκε σε τεχνητό κώμα. Η δημοσιογράφος Κόντσα Καλλέγια, στη δημοφιλή ισπανική εκπομπή «Fiesta», ανέφερε ότι λάμβανε πληροφορίες από βοηθό στο παλάτι, ο οποίος ανέφερε πως η Κέιτ Μίντλετον βρίσκεται σε κώμα εξαιτίας επιπλοκών. Πηγή από τα βρετανικά ανάκτορα αρνήθηκε την είδηση, χαρακτηρίζοντάς την “ανοησίες”. Εξήγησε πως η Καλλέγια δεν επιχείρησε να επικοινωνήσει με κάποιον από το παλάτι για την επιβεβαίωση της είδησης, και κάθε όσα υποστήριξε ήταν παραμύθια της.

Κέιτ Μίντλετον: Πάσχει από τη νόσο του Κρον;

Στις 17 Ιανουαρίου, το παλάτι του Κένσινγκτον ανακοίνωσε ότι η Κέιτ Μίντλετον υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή περιοχή. Αρχικές αναφορές στη Βρετανία προέβλεπαν καρκίνο, αλλά η ανακοίνωση επιβεβαίωνε πως δεν επρόκειτο για καρκίνο. Οι υποθέσεις επικεντρώθηκαν σε γυναικολογικά ζητήματα, με την υστερεκτομή να είναι η πιο πιθανή επιλογή.

Σύμφωνα με πρόσφατα άρθρα στον ισπανικό Τύπο, υπάρχουν ενδείξεις ότι η πιθανή μελλοντική βασίλισσα της Γηραιάς Αλβιώνας ενδέχεται να πάσχει από τη νόσο του Κρον. Αυτή είναι μια χρόνια φλεγμονή του εντέρου με συνήθη συμπτώματα όπως κοιλιακός πόνος, απώλεια βάρους και πυρετό.

Γιατί, όμως, τα πιο πρόσφατα σενάρια υποστηρίζουν πως η Κέιτ Μίντλετον πάσχει από τη νόσο του Κρον; Στις 10 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε πως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ προσέλαβε ως προσωπικό του γραμματέα τον Ίαν Πάτρικ, πρώην διπλωμάτη και μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Crohn’s and Colitis UK». Λίγες μέρες νωρίτερα ο διάδοχος του θρόνου μίλησε σε εκδήλωση της οργάνωσης και ευχαρίστησε δημόσια όλους, όσοι έστειλαν μηνύματα συμπαράστασης στην Κέιτ Μίντλετον και στον βασιλιά Κάρολο, οι οποίοι αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας την ίδια περίοδο.

«Η σιωπή για την υγεία τής Κέιτ Μίντλετον βλάπτει την εικόνα της»

Θα πρέπει η Κέιτ Μίντλετον να αναφέρεται δημόσια σχετικά με το θέμα της υγείας της; Πρόσφατα, μια βρετανική βασιλική βιογράφος και ένας καθηγητής Επικοινωνίας από τη Γαλλία παραχώρησαν συνέντευξη στο γαλλικό περιοδικό Gala. Οι απόψεις τους ήταν διαμετρικά αντίθετες…

«Η Κέιτ Μίντλετον έχει το απόλυτο δικαίωμα να θέλει να κρατήσει την ιδιωτικότητά της. Δεν είναι αρχηγός κράτους. Έτσι, δεν είναι υποχρεωμένη να μιλήσει για τα προβλήματα της υγείας της. Αντίθετα με τον βασιλιά Κάρολο που έπρεπε να ενημερώσει τον λαό του (πως διαγνώστηκε με καρκίνο), δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε από τι πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας. Αν αυτή θέλει να μιλήσει δημόσια για την ασθένειά της, θα το κάνει», δήλωσε στο Gala η βασιλική βιογράφος Ίνγκριντ Σιούαρντ.

Αντίθετα, ο Φιλίπ Μορό Σεβρολέ, καθηγητής Επικοινωνίας στο Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών του Παρισιού, δήλωσε: «Το μυστήριο είναι κάτι πολύ άσχημο. Η εικόνα της Κέιτ Μίντλετον συμβόλιζε απλότητα, εγγύτητα και διαφάνεια, σε αντίθεση με την εικόνα της Μέγκαν Μαρκλ. Σήμερα, η εικόνα της δείχνει κάποια που κρατάει μυστικά, κρύβει την αλήθεια, δεν επικοινωνεί… Όλο αυτό δημιουργεί μια απόσταση ανάμεσα σε εκείνη και στον κόσμο, μια απόσταση που στο παρελθόν δεν υπήρχε». Σύμφωνα με τον Γάλλο καθηγητή Επικοινωνίας για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση με τις φήμες και τα σενάρια σχετικά με την υγεία της μέλλουσας βασίλισσας θα έπρεπε να είχαν δοθεί δημόσια πληροφορίες που να αποκαλύπτουν τον λόγο της επέμβασης πριν γίνει το χειρουργείο. Στη συνέχεια δε, σύμφωνα με τον ίδιο, το παλάτι όφειλε να υιοθετήσει μια πολιτική επικοινωνίας με κύριο χαρακτηριστικό την διαφάνεια.

Related posts

Καλύτερη και από 25αρα: Η Μπρουκ του “Τόλμη και Γοητεία” με μπικίνι στα 62 της, είναι το όνειρο κάθε άντρα

Τζένη Ιωακειμίδου: H νέα ζωή στην Αμερική με τα παιδιά της, η ξαφνική επιτυχία και η εγκατάλειψη της καριέρας της

Μάρω Λύτρα: Ο λόγος που εγκατέλειψε την Ελλάδα για να γίνει τραγουδίστρια και η μεγάλη πικρία της