Αντώνης Καφετζόπουλος: «Η γενιά μου τα σκάτωσε – Ας γκρεμιστούν όλα με πρώτη τη δημοκρατία»

Ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος μιλάει έξω από τα δόντια και σχολιάζει με απόλυτη ειλικρίνεια την πορεία που έχει χαράξει μέχρι στιγμής στη ζωή του, κάνοντας παράλληλα έναν απολογισμό για τη γενιά του.

Οι δηλώσεις του Αντώνη Καφετζόπουλου

«Λυπάμαι πολύ, τα σκατώσαμε. Κλείνω τα εβδομήντα σήμερα και τα αισθήματα είναι – αζ γιούζουαλ – ανάμεικτα.

Απο τη μία, ικανοποιημένος σε προσωπικό επίπεδο (εν συντομία: δεν έκλεψα, δε έβλαψα, κοιμάμαι ήρεμα. Δεν πάτησα λαιμό κανενός, έχω δυο αγόρια έξυπνα ταλαντούχα και νόστιμα, δυο πιο μακρινές κάτι-σαν-κόρες, έξυπνες, ταλαντούχες και νοστιμότατες). Έκανα πολλά στην τέχνη μου, έχω και πολλά άλλα που δεν πρόκανα ή/και δεν τα έφερε η τύχη να κάνω – έτσι είναι η ζωή. Με δυο λόγια τα έχω καλά με τον εαυτό μου. (Λεφτά δεν υπάρχουνε αλλά δεν παραπονιέμαι, έτσι πορεύτηκα…)

Απο την άλλη όμως; Καταστροφή…Η γενιά μου είχε στη διάθεση της όλη τη συσσωρευμένη γνώση για να πάρει τα μέτρα της και την αγνόησε. Τη σπατάλησε. Επαναλαμβάνω, τα σκατώσαμε.

Μην ακούω βλακείες του τύπου, φταίει ο καπιταλισμός, ο σοσιαλισμός, ο χίτλερ ή ο στάλιν. Μην ακούω μοιρολατρίες του τύπου φταίει η ανθρώπινη φύση, Κεμάλ…
Αυτά είναι αρχαία ξινά σταφύλια. Είμαστε σοφότεροι, οφείλουμε να είμαστε», γράφει χαρακτηριστικά.

Η απαισιοδοξία του Αντώνη Καφετζόπουλου

Μιλώντας για την κατάσταση που βρίσκεται ο πλανήτης, ο Αντώνης Καφετζόπουλος δηλώνει ότι «έξω από αυτόν, δεν υπάρχει χώρος για επέκταση και ανάπτυξη. Τέλος».

«Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο πλανήτης είναι πεπερασμένος, ένα δυναμικό αλλά κλειστό σύστημα που έχει αυστηρά όρια. Έξω απο αυτόν δεν υπάρχει χώρος για επέκταση και «ανάπτυξη». Τέλος. Η γενιά μου τα ξέρει αυτά. Τουλάχιστον ξέρει ότι είναι στη διάθεση της όλες οι πληροφορίες και τα τεκμήρια. Κανείς δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια νόμου. Είναι μη-επιχείρημα.

Είναι ήδη αργά; Πιθανότατα.

Υπάρχει λύση; Ασφαλώς και θα υπάρχει. Αλλά οδυνηρή. Τουλάχιστον για το προνομιούχο ημισφαίριο της Γης».

Καταλήγοντας στο μήνυμά του, ο Αντώνης Καφετζόπουλος εμφανίζεται απαισιόδοξος για το μέλλον λέγοντας ότι οι κοινωνίες δεν είναι έτοιμες για «σεισμική ανατροπή».

«Εδώ του λες κάνε ένα εμβόλιο να γλυτώσεις εσύ και οι δικοί σου από αρρώστια και πιθανό θάνατο και επινοεί χιλιάδες ανόητες «εναλλακτικές» ερμηνείες αντί να τελειώνει να πάμε παρακάτω…Από τους προέδρους μερικών από τα πιο πλούσια και ισχυρά κράτη μέχρι τον τελευταίο ινφλουένσερ της κακιάς ώρας, ένας νέος Λουδιτισμός έχει αναδειχτεί σε μαζική ιδεολογία: αφού δυσκολεύομαι να καταλάβω, αφού η ορθολογική ερμηνεία έχει κόστος, τότε, στάχτη και μπούρμπερη! Κάψε τα όλα. Έτσι κι αλλιώς δεν διαφαίνεται κάποια εύκολη λύση, ας καούν τα καράβια που μας έφεραν ως εδώ, ας γκρεμιστούν όλα, με πρώτη τη δημοκρατία.

Εβδομήκοντα λοιπόν, και δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος…»

Related posts

Μεγάλη Πέμπτη: Τα κόκκινα πανιά και τα «Πουλιά της Λαμπρής – 4 ελληνικά έθιμα που δεν γνωρίζατε για αυτή την ημέρα

Δυστυχώς ανακοινώθηαν τα δυσάρεστα: Νεκρή Ελληνίδα δημοσιoγράφος, ο σπαρακτικός αποχαιρετισμός του ΑΝΤ1

Λίγες μέρες μετά το διαζύγιο: “Προχώρησε” στη ζωή της η Τατιάνας Μπλάτνικ, έκανε το επόμενο βήμα για 1η φορά