Αλέξανδρος Νικολαΐδης: «Με φοβίζει να μεγαλώσει το παιδί μου ανάμεσα σε ρατσιστές και εθνικιστές με μίσος για την διαφορετικότητα»

Αλέξανδρος Νικολαίδης: Ο αθλητής έφυγε από τη ζωή νικημένος από τη δύσκολη μάχη με τον καρκίνο στα 43 του και μετά από διετή μάχη με θεραπείες και νοσοκομεία. Σκόρπισε το θρήνο στην οικογένεια του αλλά και συγκλόνισε το πανελλήνιο με τα τελευταία του λόγια, που άφησε ως παρακαταθήκη μέσα από μία ανάρτηση στο Facebook.

Αλέξανδρος Νικολαίδης: Όταν μίλησε για το ρατσισμό

«Νομίζω οτι εδώ που βρεθήκαμε σήμερα δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ο ένας στον άλλον τι σημαίνει ρατσισμός», είπε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ανοίγοντας την ομιλία του στο Documento forum με θέμα: Ευρώπη, Σκοτεινή Ήπειρος Ξανά. Φασισμός – Ρατσισμός. Ό,τι «ξεχνάμε» το ξαναζούμε.

Ενώ ολοκλήρωσε την ομιλία του, με το: «Αν με ρωτήσει κάποιος λοιπόν σαν πατέρας τι φοβάμαι για το αύριο του παιδιού μου, θα του απαντήσω οτι δεν με φοβίζει να μεγαλώσει σε μια κοινωνία με παράτυπους μετανάστες, με παιδιά με μαθησιακά και νοητικά προβλήματα, ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους και διαφορετικούς ανθρώπους. Με φοβίζει να μεγαλώσει ανάμεσα σε ρατσιστές φοβικούς και εθνικιστές με μίσος για την διαφορετικότητα, μακριά απο την αγάπη για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Related posts

Ιωαννα τούνη: Ποζάρει με απoκαλυπτικo μαγιo μετά τις πλαστικές και δείχνει περήφανη, την μεγάλη αλλαγή επάνω της

«Είχε το εξής μαγικό»: Η Ζωή Κρονάκη μας συστήνει για 1η φορά τον κούκλο σύζυγό της και την ζήλεψαν όλες οι γυναίκες

Επιστήμονας & πανέμορφη μελαχρινή: Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ παντρεύεται την γυναίκα όνειρο κάθε άντρα